Pšenové placky so zeleninou, orieškami a koriandrom s dipom z pečeného baklažánu

pšenové placky so zeleninou, orieškami a dipem
Čas prípravy90 minút + chladenie
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Pšenové placky:
100g
pšena
1ksg
METRO Chef cuketa zelená
1ks
METRO Chef veľká mrkva
1ks
červená cibuľa
2ks
vetvičky/stonky METRO Chef koriandra čerstvého
60–80g
orieškov (METRO Chef pistácie lúpané natural, METRO Chef lieskové jadrá)
80g
METRO Chef Parmigiano reggiano strúhaný
1–2ks
METRO Chef vajcia voľný výbeh
5g
METRO Chef kurkuma mletá
5g
soľ
1g
čerstvo namleté METRO Chef čierne korenie
50ml
olej na smaženie
Dip z pečeného baklažánu (Caviar de bereniena):
1ks
väčší METRO Chef baklažán
100g
METRO Chef cibule
50ml
biely vinný ocot
100ml
METRO Chef olivový olej Extra Virgine
3–4ks
strúčiky METRO Chef lúpaného cesnaku
5g
METRO Chef drvaná rímská rasca
200g
METRO Chef grécky jogurt biely
200g
METRO Chef kyslá smotana 16%
50g
METRO Chef petržlen hladkolistý
10g
soľ
1g
METRO Chef korenie čierne celé (čerstvo namleté)

Postup prípravy

Príprava placiek:
1. Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti. Potom ho uvaríme v osolenej vode do mäkka na hustú kašu. Necháme vychladnúť.

2. Mrkvu nastrúhame, cuketu nakrájame na drobné kocky, červenú cibuľu nakrájame najemno.

3. Orechy nasucho opečieme na panvici, rozmixujeme alebo najemno nasekáme.

4. Lístky koriandra nakrájame najemno.

5. Všetko zmiešame s uvareným pšenom, vajíčkami a dochutíme soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným syrom. Ak by sa vám cesto na placky zdalo príliš riedke, tak môžete pridať trošku múky na zahustenie.

6. Vytvarujeme placky a opečieme ich z oboch strán na malom množstve oleja na nepriľnavej panvici dozlatista. 
Príprava baklažánového dipu:
7. Baklažán umyjeme, osušíme, popicháme vidličkou a pečieme v rúre na rošte na 200 - 220 stupňov asi 45-60 minút (podľa veľkosti baklažánu).

8. Dužinu ešte za tepla vydlabeme, nasekáme nožom a dáme do hlbokej misy, pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot, olivový olej, drvený cesnak, rímsku rascu, hustý grécky jogurt, kyslú smotanu a premiešame.

9. Pridáme podľa chuti soľ, čerstvo mleté čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať prípadne podľa chuti ešte pridáme ocot alebo citrón. Pred podávaním necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.  
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich