Pšenové placky so zeleninou, orieškami a koriandrom s dipom z pečeného baklažánu
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Pšenové placky:
100g
pšena1ksg
METRO Chef cuketa zelená1ks
METRO Chef veľká mrkva1ks
červená cibuľa2ks
vetvičky/stonky METRO Chef koriandra čerstvého60–80g
orieškov (METRO Chef pistácie lúpané natural, METRO Chef lieskové jadrá)80g
METRO Chef Parmigiano reggiano strúhaný1–2ks
METRO Chef vajcia voľný výbeh5g
METRO Chef kurkuma mletá5g
soľ1g
čerstvo namleté METRO Chef čierne korenie50ml
olej na smaženieDip z pečeného baklažánu (Caviar de bereniena):
1ks
väčší METRO Chef baklažán100g
METRO Chef cibule50ml
biely vinný ocot100ml
METRO Chef olivový olej Extra Virgine3–4ks
strúčiky METRO Chef lúpaného cesnaku5g
METRO Chef drvaná rímská rasca200g
METRO Chef grécky jogurt biely200g
METRO Chef kyslá smotana 16%50g
METRO Chef petržlen hladkolistý10g
soľ1g
METRO Chef korenie čierne celé (čerstvo namleté)Postup prípravy
Príprava placiek:
1. Pšeno niekoľkokrát prepláchneme vriacou vodou, aby sa zbavilo horkosti. Potom ho uvaríme v osolenej vode do mäkka na hustú kašu. Necháme vychladnúť.
2. Mrkvu nastrúhame, cuketu nakrájame na drobné kocky, červenú cibuľu nakrájame najemno.
3. Orechy nasucho opečieme na panvici, rozmixujeme alebo najemno nasekáme.
4. Lístky koriandra nakrájame najemno.
5. Všetko zmiešame s uvareným pšenom, vajíčkami a dochutíme soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným syrom. Ak by sa vám cesto na placky zdalo príliš riedke, tak môžete pridať trošku múky na zahustenie.
6. Vytvarujeme placky a opečieme ich z oboch strán na malom množstve oleja na nepriľnavej panvici dozlatista.
2. Mrkvu nastrúhame, cuketu nakrájame na drobné kocky, červenú cibuľu nakrájame najemno.
3. Orechy nasucho opečieme na panvici, rozmixujeme alebo najemno nasekáme.
4. Lístky koriandra nakrájame najemno.
5. Všetko zmiešame s uvareným pšenom, vajíčkami a dochutíme soľou, korením, kurkumou a nastrúhaným syrom. Ak by sa vám cesto na placky zdalo príliš riedke, tak môžete pridať trošku múky na zahustenie.
6. Vytvarujeme placky a opečieme ich z oboch strán na malom množstve oleja na nepriľnavej panvici dozlatista.
Príprava baklažánového dipu:
7. Baklažán umyjeme, osušíme, popicháme vidličkou a pečieme v rúre na rošte na 200 - 220 stupňov asi 45-60 minút (podľa veľkosti baklažánu).
8. Dužinu ešte za tepla vydlabeme, nasekáme nožom a dáme do hlbokej misy, pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot, olivový olej, drvený cesnak, rímsku rascu, hustý grécky jogurt, kyslú smotanu a premiešame.
9. Pridáme podľa chuti soľ, čerstvo mleté čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať prípadne podľa chuti ešte pridáme ocot alebo citrón. Pred podávaním necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.
8. Dužinu ešte za tepla vydlabeme, nasekáme nožom a dáme do hlbokej misy, pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot, olivový olej, drvený cesnak, rímsku rascu, hustý grécky jogurt, kyslú smotanu a premiešame.
9. Pridáme podľa chuti soľ, čerstvo mleté čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať prípadne podľa chuti ešte pridáme ocot alebo citrón. Pred podávaním necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.