Mäso z prasiatka

Selečí maso
Mäso z prasiatka sa vyznačuje jemným a bledým mäsom s veľmi lahodnou chuťou. Obsahuje menej tuku ako bravčové mäso a je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a draslíka. Prasiatko je kŕmené iba mliekom a poráža sa vo veku od dvoch do šiestich týždňov. Najčastejšie sa pripravuje vcelku a hodí sa najmä na špeciálne príležitosti a stretnutia. 

Delenie bravčového mäsa

Bravčové mäso možno členiť podľa niekoľkých kritérií: podľa umiestnenia, akosti či spôsobov kuchynského spracovania. Medzi najvyužívanejšie časti patria stehno, krkovička, karé, pliecko a sviečková – názorný prehľad umiestnenia jednotlivých častí prasaťa nájdete tu.

Trvalo nízke ceny bravčového mäsa

Spoločnosť METRO garantuje trvalo nízke ceny bravčového mäsa, ktoré sú pravidelne porovnávané s konkurenciou a upravované podľa situácie na trhu. Zákazníci tak majú možnosť kedykoľvek výhodne nakúpiť, a to bez ohľadu na akciové zľavy – nie sú teda nútení vytvárať si nadmerné zásoby ani blokovať finančné prostriedky.

Bravčové mäso na objednávku

Vďaka našej platforme, kde prebieha spracovanie čerstvého mäsa, sa môžete v ktorejkoľvek pobočke METRO obrátiť na vedúceho oddelenia mäsa s požiadavkou na špecifické rezy či iné úpravy danej suroviny. Spresniť možno aj spôsob balenia, teda veľkosť a počet jednotlivých kusov. Tieto špecifikácie vám umožnia jednoduchšiu a rýchlejšiu prípravu mäsitých pokrmov z vášho jedálneho lístka.

Bravčové mäso METRO Chef

Bravčové mäso ponúkané exkluzívne v METRO pod značkou METRO Chef patrí k najkvalitnejším produktom na trhu. Pochádza výhradne zo slovenských fariem a pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú okrem iného povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, vďaka čomu majú zákazníci istotu, že zvieratá boli kŕmené iba kvalitnými surovinami. Vďaka starostlivému a dôkladnému spracovaniu je mäso už pri nákupe pripravené na varenie bez nutnosti ďalšieho čistenia či upravovania. Na všetky balené mäsá značky METRO Chef sa vzťahuje dvanásťdňová záručná lehota, počas ktorej možno mäso nechať vo vákuovom obale zrieť bez obáv zo straty kvality. 
Ďalšie inšpirácie

Inšpirujte sa
Mäso a hydina

Viac
Recepty

Objaviť