Bryndza

Tradičný mäkký syr z ovčieho mlieka nesie od roku 2008 označenie chráneného zemepisného pôvodu.

Bryndza

Bryndza je tradičný slovenský syr, ktorý sa vyrába z kyslého ovčieho mlieka. Je to jedna z najstarších foriem syra na svete a je známa pre svoj intenzívny až pikantný chuťový profil. Zaujímavosťou je, že bryndza je jediný syr, ktorý má chránené označenie pôvodu na úrovni Európskej únie (chránené zemepisné označenie), a to pre štyri slovenské regióny: Zemplín, Spiš, Orava a Slovenský kras.

Bryndza je obľúbenou ingredienciou tradičných slovenských jedál, ako sú bryndzové halušky alebo bryndzové pirohy, a je tiež súčasťou mnohých moderných kulinárskych receptov. Je to skutočný skvost slovenskej kuchyne, ktorý si získal nielen domáce, ale aj medzinárodné uznanie pre svoju jedinečnú chuť a kvalitu.

Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa