Parmezán

Parmigiano Reggiano (32 % t. v s.), v tuzemsku známy ako parmezán, je jedným z pokladov talianskej kuchyne. Meno a označenie pôvodu Parmigiano Reggiano si zaslúžia iba syry tohto typu z oblastí Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua a Bologna. Mlieko na výrobu syra musí pochádzať od kráv pasúcich sa vonku a živených iba trávou a kvalitným senom. Veľké koláče syrov vážiace 35 – 36 kg sa 2 – 3 týždne máčajú v soľnom roztoku a zrejú od 12 mesiacov do 3 – 4 rokov.

Parmezán

VIAC O PARMEZÁNE

Parmezán v studenej kuchyni

Parmezán je výborný okrem iného ako dezert. Mladý alebo stredne vyzretý syr môžete podávať napríklad s hruškami v sprievode vína Chianti Classico Riserva.

Parmezán v teplej kuchyni

V teplej kuchyni sa najčastejšie uplatňuje v strúhanej forme – môžete ho použiť na všetky cestovinové pokrmy a rizotá. Často sa pridáva aj do omáčok, polievok a zapekaných jedál.

Podávanie 

Parmezán sa uchováva v chladničke a v správnych podmienkach vydrží veľmi dlho. K starším parmezánom sa skvele hodia najmä plnšie výrazné červené vína.

Garancia kvality 

Talianske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov – napríklad pravý parmezán, ktorý u nás môžete kúpiť, neobsahuje farbivá ani konzervanty, naopak, veľa fosforu, vápnika a dobre stráviteľných bielkovín.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa