Brie

Brie patrí do skupiny mäkkých syrov s bielou plesňou a jeho história sa údajne začala písať už v roku 774 – podľa niektorých prameňov si na ňom pochutnával aj Karol Veľký. Dnes majú právo jeho výroby farmári z departmentu Seine-et-Marne. Tí tento syr s bielou plesňou na povrchu vyrábajú z nepasterizovaného kravského mlieka v dvoch variantoch: Brie de Meaux a Brie de Melun – oba typy sa pýšia chráneným označením pôvodu. Okrem nich je na trhu mnoho chutných a kvalitných napodobenín.

Brie

VIAC O BRIE

Brie v studenej kuchyni

Pravý syr Brie z Meaux či z Melunu najlepšie chutí samotný buď s hroznom, alebo nakladanou zeleninou. Tento syr výborne doplní ľahšie mladé červené víno.

Brie v teplej kuchyni

Vďaka jemnej chuti a krémovej konzistencii sa brie hodí aj na tepelnú úpravu – môžete ho zapekať, obaľovať a vyprážať, prípadne rozpustiť v omáčkach a polievkach.

Podávanie

Syry typu brie uchovávajte v chladničke v oddiele na zeleninu a približne hodinu pred podávaním ho premiestnite do izbovej teploty. Krájať začnite až tesne pred servírovaním.

Garancia kvality

Francúzske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Garanciou skvelej chuti je tiež označenie A. O. C., ktoré zaručuje tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a vynikajúce vlastnosti produktu.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa