Sicília (Sicily)

Sicília je najväčším ostrovom Stredozemného mora a svojou produkciou sa radí k najvýznamnejším vinárskym regiónom Talianska. V súčasnosti sa miestni vinári snažia o návrat k tradíciám a pripravujú vína z tradičných autochtónnych odrôd. Najznámejším sicílskym vínom je Marsala, ktorá sa vyrába už od roku 1773, a to scelením troch odrôd a následným doliehovaním vínnym destilátom. Jediné miestne víno, ktoré nesie označenie D.O.C.G., je Cerasuolo di Vittoria – červené víno s výraznou ovocnou chuťou.

Sicílie

VIAC O SICÍLII

Biele vína 

Pri výrobe bielych vín hrajú na Sicílii významnú rolu predovšetkým odrody Carricante, Inzolia, Grillo a Catarratto. Prvé tri menované tvoria základ pre výrobu slávneho vína Marsala. 

Červené vína 

Najrozšírenejšími červenými odrodami sú Nero d´Avola, Perricone a Nocera. Pestuje sa tu tiež pôvodom grécka odroda Malvasia, z tzv. medzinárodných odrôd dominuje Cabernet Sauvignon.  

Prírodné podmienky 

Slnko, teplo a malé množstvo zrážok zaisťujú sicílskym vinárom optimálne podmienky pre pestovanie viniča. Chudobné pôdy sú vhodné pre výrazné vína, najmä vo vysoko položených svahoch. 

Služby pre vás 

Vínotéky METRO vedú skúsení someliéri, ktorí vám odporučia nielen samotné vína, ale aj vhodné kombinácie s pokrmami. Majiteľom gastronomických prevádzok tiež pomôžu so zostavením a realizáciou vínneho lístka. Pravidelne usporadúvame ochutnávky, počas ktorých máte možnosť sa oboznámiť so zaujímavými vínami z nášho sortimentu.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa