Roquefort

Roquefort, ktorý si ako jeden z prvých francúzskych syrov vyslúžil označenie A. O. C, sa vyrába iba v oblasti vápencového pohoria Combalou, ktoré je ideálnym miestom pre chov oviec z plemena Lacaune. Práve z ich mlieka polotvrdý syr s modrou plesňou vnútri hmoty vzniká. Typický vzhľad získava za pomoci plesne Penicillium roqueforti, ktorá pokrýva steny vápencových jaskýň – tu sa syry máčajú v soľnom kúpeli, prepichujú, aby sa do nich dostal vlhký vzduch z okolia, a následne sa nechávajú minimálne tri mesiace zrieť.

Roquefort

VIAC O ROQUEFORTE

Roquefort v studenej kuchyni

Francúzsky syr z nepasterizovaného ovčieho mlieka možno podávať buď samotný s hroznom, stopkovým zelerom či čerstvými hruškami, alebo ako súčasť syrového taniera. 

Roquefort v teplej kuchyni

Syr sa uplatní v smotanovej omáčke k cestovinám či zemiakom a skvele chutí v kombinácii s hovädzím v minútkovej úprave. Vytvorí tiež chutnú náplň slaných koláčov a pečiva z lístkového cesta.

Podávanie

Roquefort skladujte v chladničke a približne hodinu pred konzumáciou ho premiestnite do izbovej teploty, aby mal dostatok času sa „nadýchnuť.“ Krájať ho začnite až tesne pred podávaním.

Garancia kvality

Francúzske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo vyberáme dodávateľov a kontrolujeme dodržiavanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa ich prevozu aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Garanciou skvelej chuti je tiež označenie A. O. C., ktoré zaručuje tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a vynikajúce vlastnosti produktu.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa