V slovenskej kuchyni má bravčové mäso výsadnú pozíciu. Rezeň zo šťavnatej krkovičky, jemné pečené mäso zo stehna alebo pliecka, fašírky s mletým bôčikom, dozlatista upečené koleno, domáce klobásy… Využite jeho potenciál na maximum!
Kuracie, morčacie, husacie, kačacie… Hydinové mäso rozhodne nie je nudné, naopak! Hodí sa na pečenie, dusenie, grilovanie, na rolády aj na minútkovú úpravu. Vyskúšajte morčací valček s holandskou omáčkou, kurací burger alebo kačacie prsia s medom a pomarančom. Úspech zaručený!
Králik poskytuje vynikajúce mäso jemnej chuti, ktoré je ľahko stráviteľné, obsahuje vysoký podiel bielkovín a malé množstvo tuku. Výborne bude chutiť pečený na horčici, pozvoľna varený vo vývare aj vo forme guliek z mletého mäsa. Delikatesou je králičie stehno konfitované v masti.
Aromatické jahňacie sa vyznačuje jemnosťou, krehkosťou a vysokým obsahom zdraviu prospešných látok. Najviac kulinárskej pozornosti sa mu dostáva v jarných mesiacoch, keď sa jeho osobitá chuť dokonale snúbi s ďalšími sezónnymi ingredienciami. Odporučiť môžeme napríklad jahňacie plece so žihľavovou plnkou alebo jahňacie kotletky s maslovými reďkovkami.
Mäso zvierat žijúcich vo voľnej prírode je vysokokvalitné, veľmi výživné a predovšetkým nesmierne chutné. V sezónnom menu by preto určite nemala zverinová špecialita chýbať. Stávkou na istotu bude guláš z diviaka, jelení chrbát so šípkovou omáčkou alebo dusené muflonie stehno. Máme pre vás aj mnoho ďalších skvelých receptov!
Jemné rybacie mäso si zaslúži citlivé zaobchádzanie a vhodnú úpravu, ktorá podčiarkne jeho chuť. Rozhodne to však neznamená, že neponúka priestor na kreativitu. V našom protfóliu rybacích receptov nájdete mnoho inšpirácie na prípravu obľúbených morských aj sladkovodných rýb v neobvyklých chuťových kombináciách.
Krevety, chobotnice, sépie, slávky, ustrice, homáre… Plody mora sa radia k známym a atraktívnym delikatesám. Pri ich príprave sa môžete inšpirovať stredomorskou kuchyňou, ich potenciál však skvele využívajú aj ázijské krajiny. Ktorým kulinárskym smerom sa vydáte?
Vegetariánske a vegánske jedlá získavajú v posledných rokoch na popularite v domácich aj profesionálnych kuchyniach. Bezmäsité pokrmy v modernom poňatí totiž ponúkajú pestrú škálu zaujímavých kombinácií, skvele vyzerajú a sú veľmi chutné. Chcete sa presvedčiť? Vyskúšajte šťavnatý veggie burger, farebnú buddha bowl alebo tekvicovo-ricottové halušky.