Pražská šunka

Pražská šunka patrí medzi originálne tuzemské produkty, ktoré sa preslávili po celom svete. Už koncom 19. storočia sa jej sláva rozšírila do krajín Rakúsko-Uhorska, Nemecka či Francúzska a onedlho nato sa presadila aj za oceánom. Šťavnatá, zľahka vyúdená šunka na kosti sa hodí na priamu konzumáciu, ale uplatní sa aj v teplej kuchyni a vynikajúca je grilovaná.

Pražská šunka

Viac o Pražskej šunke

História

Za zrodom Pražskej šunky stojí mäsiar a údenár František Zvěřina, ktorý v roku 1857 ako prvý naložil a vyúdil celé bravčové stehno. Špecifická chuť zákazníkov nadchla a postup začali čoskoro napodobňovať aj ďalší výrobcovia. Najznámejším z nich bol Antonín Chmel, zakladateľ firmy v Prahe na Zvonařke, ktorý sa stal exportérom Pražskej šunky do celej Európy aj USA.

Výroba

Bravčové stehno sa zaguľatí tzv. pražským rezom a presolí sa nastreknutím nálevu po žile – tento viac ako sto rokov starý postup nenaruší svalovinu vpichmi ihiel, ako je to pri použití moderných strojov. Bravčové stehná sa potom naložia na 5 – 6 týždňov do nálevu a po 14 dňoch sa preukladajú. Nakoniec sa osušia, v udiarni získajú zlatistú farbu, uvaria sa a schladia.

METRO Premium

Pod vlastnou značkou METRO Premium ponúka METRO originálnu Pražskú šunku špičkovej kvality. Základom sú starostlivo vybrané bravčové stehná s kosťou a kolenom, ktoré sa ďalej spracovávajú podľa pôvodnej receptúry z roku 1933. Výsledkom je lahodná šunka zlatistej farby s tenkou vrstvou tuku na povrchu.

Garancia kvality

Mäsové výrobky a lahôdky v našom sortimente majú záruku pôvodu a vynikajú vysokou kvalitou. Ponúkané produkty sú priebežne kontrolované pomocou laboratórnych rozborov a naši dodávatelia podstupujú pravidelné audity.
Card
Staňte sa zákazníkom

Registrovať sa