Zajac poľný žije samotársky a za potravou sa vydáva v noci. Jeho mäso má výraznú zverinovú chuť a je tradičnou položkou sezónnych menu.


940x200

Viete, že..?

Nutričné hodnoty radia zverinu k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu.

Mäso zveriny je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a množstvo dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek a priaznivo pôsobiacich na imunitný systém.

Zdrojom zveriny zo Slovenskej republiky ponúkanej v METRO je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej neškodnosti.


Znaky

Pre zajačie mäso je charakteristická tmavá červenohnedá farba a výrazná aróma. Je krehké, jemne vláknité a jeho povrch pokrýva tenká blana a tuk, ktoré treba pred tepelnou úpravou odstrániť. Najchutnejšie mäso poskytujú kusy staré do jedného roku.

Využitie

Zajačie mäso je vhodné na pečenie a dusenie, k najobľúbenejším častiam patria chrbát a stehná. Tradične sa podáva na smotane, nadivoko so zeleninou a korením a taktiež načierno so slivkovou omáčkou. Vykostené filety z chrbta sú skvelé na minútkovú úpravu, mäso z rebierok a pupka sa využíva na guláš či ragú.



Čerstvé mäso v METRO

V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.

Recepty pre každého

Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!