Tento web používa súbory cookies. Používaním tohto webu súhlasíte s ukladaním a používaním súborov cookies. Viac informácií
Ak chcete, aby sa zobrazovala optimalizovaná stránka, musíte mať aktualizovaný prehliadač a povolený javascript
Na zobrazenie tejto webovej stránky je potrebné mať povolený javascript
Devínska Nová Ves 7081 841 07 Bratislava
0850 123 223 info@metro.sk
Hovädzie stehno poskytuje množstvo rezov, ktoré sa vyznačujú výraznou chuťou a pestrými možnosťami spracovania. Patrí k nim aj vrchný šál, ktorý sa vykrajuje z vnútornej strany, a spodný šál pochádzajúci zo zadnej časti stehna.
✔ Úprava mäsa zásadne ovplyvňuje stráviteľnosť mäsa? Najhoršie stráviteľné a pre telo silne zaťažujúce počas trávenia (uvádza sa tzv. špecificko-dynamický efekt) je hovädzie mäso pečené (napr. steak). Najlepšie stráviteľné je varené mäso so zeleninou. Najlepšie s pridaním korenia, ako je kurkuma, koriander, zázvor, polievkové bylinky a pod.
✔ Pred niekoľkými rokmi bola vykonaná štúdia, kde sa zistilo, že 75 % vegetariánov sa po niekoľkých rokoch vrátilo ku konzumácii živočíšnych bielkovín z dôvodu vyskytujúcich sa zdravotných problémov. Vegánstvo alebo vegetariánstvo dlhodobo vyhovuje iba úzkej skupine ľudí.
Vrchný šál sa vyznačuje jemne vláknitým mäsom, ktoré je pretkané tenkými žilkami vnútrosvalového tuku a má jemne vláknitú štruktúru. Na povrchu sa nachádza tzv. plátok, ktorý je pripojený väzivom. Spodný šál, nazývaný taktiež frikando či svalovník, je oproti nemu chudší a má hrubšie svalové vlákna.
Vrchný šál s plátkom je skvelý na prípravu pečeného mäsa a na pozvoľné dusenie. Časť bez plátku sa využíva na závitky, prírodné rezne a taktiež na tatársky biftek. Vyzreté mäso sa hodí taktiež na minútkovú úpravu. Samotný plátok nachádza najčastejšie využitie na guláše a iné dusené mäsové pokrmy. Spodný šál je vhodný na pečenie a dusenie, je možné z neho pripraviť roládu či závitky a je možné ho pošírovať. Okrem toho je dobrou alternatívou k nízkej roštenke pri príprave rostbífu.
V METRO vám ponúkame len to najčerstvejšie a najkvalitnejšie mäso - pozrite sa, ako je distribuované, spracované a kontrolované.
Máte tiež rádi mäso a hydinu, ale neviete, čo pripraviť z konkrétneho mäsa? Vyskúšajte naše recepty! Krok za krokom sa stanete majstrom kuchyne!
Nájsť najbližšiu predajňu alebo Prezerať sortiment
METRO karta
Chcete sa stať naším zákazníkom? Registrácia je zadarmo a zaberie len pár minút.
Kde nás nájdete?
Predajne METRO nájdete vo všetkých veľkých mestách SR.
Zamestnanie v METRO
Chceli by ste pracovať pre najúspešnejší veľkoobchodna Slovensku?