Program 14.10.2023

Stánky s chutnými dobrotami a lahodnými nápojmi pre vás budú k dispozícii od 11.00 do 20.00 v piatok aj v sobotu.

11:00 - 11:20

Kávový workshop  - Pohľad do kultúry, umenia a vedy kávy
Hosť: Václav Faltus, majiteľ Zlaté Zrnko

11:20 – 11:45

Workshop: Čo sa skrýva za vedením úspešnej reštaurácie, aby bola od začiatku zisková?
Detailný pohľad na kroky vedúce k úspešnému fungovaniu gastro prevádzky.
Hostia: Lukáš Hesko – šéfkuchár reštaurácie Irin / Jozef Hromják – šéfkuchár reštaurácie Villa Sandy

11:45 - 12:00

BRUNCH – zaujímavé spojenie raňajok a obeda, je to viac než jedlo – je to zážitok!
Živý vstup – Brunch, spoločenská udalosť, pri ktorej sa miešajú chuťové profily, čo otvára priestor pre kulinárske inovácie.
Hostia: Peter Duranský – šéfkuchár Das Loft, Viedeň / Vojto Artz – šéfkuchár METRO Cash & Carry SR / Lukáš Guzman - šéfkuchár Empresa Catering

12:00 – 12:45

Kuchárska show: Kulinárske umenie, ktoré v sebe spája úctu k prírode a práci farmárov
Hosť: Jozef Breza - Gašperov mlyn

12:45 - 13:00

Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.


 

 

13:00 - 13:30

Škola čapovania
Správne načapovať pivo je umenie. Hladinka, šnyt alebo mlieko? Ako správne načapovať a vychutnať obľúbené pivo.
Hosť: Pilsner Urquell

13:30 - 14:15

METRO show: Čo všetko ste doteraz možno neobjavili?
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík

14:15 - 14:45

Workshop: Slovensko nám toho veľa ponúka!
Na čo sa môžete tešiť v nadchádzajúcej zimnej sezóne? Kam sa vybrať a čo môžete zažiť? Možností je veľa...
Hostia: Branislav Kačkovič - riaditeľ TMR / Michal Kič - riaditeľ hotela Partizán

14:45 - 15:15

Cukrárska show Le Miam
Hosť: Barbora Puškáčová - spolumajiteľka Le Miam

15:15 - 15:45

Barmanský workshop: Na gine záleží. Ako si urobiť dobrý ginový drink (aj) doma.
Hosť: Jakub Bobček - ginový ambasádor Pernod Ricard Slovakia

15:45 - 16:30

Kuchárska show: Nezabudnuteľný zážitok z oblakov.
Hosť: Jozef Masarovič – šéfkuchár reštaurácie UFO

hostia

Jozef Breza - šéfkuchár

Šéfkuchár reštaurácie Gašperov mlyn, sídliacej v dedine Batizovce pod Vysokými Tatrami. Reštaurácia sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach slovenských gastronomických rebríčkov a v roku 2021 bola zaradená do medzinárodného rebríčka La Liste. V roku 2022 ocenenie šéfkuchár roka od Gurmana na Slovensku a Gašperov mlyn pod jeho vedením získal 3 Zlaté vidličky.

Lukáš Hesko - šéfkuchár

Pracoval v michelinských reštauráciách v Londýne a Štokholme. Na konte má viacero ocenení, pričom najnovšie sa druhýkrát stal slovenským kuchárom roka. Momentálne pôsobí ako majiteľ a šefkuchár v reštaurácii Irin, v ktorej s jeho tímom ponúka hosťom 9-chodové degustačné menu podporené modernou slovenskou gastronómiou. Reštaurácia sa nachádza v centre Bratislavy pri Dóme sv. Martina.

Jozef Masarovič - šéfkuchár

Šéfkuchár z oblakov, z reštaurácie UFO, kde vo výške 95 m nad Dunajom denne víta hostí z celého sveta. V roku 2021 získal bedekrom Gurmán na Slovensku ocenenie šéfkuchár roka a pod jeho vedením získalo tiež UFO ocenenie Prémiová reštaurácia roka 2021. V rovnakom roku bola ocenením La Liste zaradená medzi 1000 najlepších reštaurácií sveta a získala 3 Zlaté vidličky.

Jozef Hromják - šéfkuchár

Pôsobí na pozícii šéfkuchára v mestskom rezorte VILLA SANDY v Košiciach. Je kapitánom Národného tímu kuchárov Slovenska. Remeslu sa venuje od svojich sedemnástich. Mnoho skúseností nabral v Zürichu a pri spolupráci s Emanuelom Mugnainim v Hiltone. Po návrate na Slovensko zrealizoval autorský projekt kultúrnej krčmy Žmľak. Skúsenosti má aj zo súťažného varenia, kde vybral viacero ocenení.

Jakub Bobček - gin ambasádor

Pôsobí ako ginový ambasádor pre spoločnosť Pernod Ricard Slovakia. Má dekádu skúseností v gastre u nás aj vo svete, kde pracoval v hoteloch a neskôr strávil 4 roky priamo v najstaršej ginovej destilérii v Anglicku. Propaguje gin a ginové drinky po celom Slovensku, vzdeláva budúcich barmanov a barmanky, tvorí rôzne eventy a prispieva do odborných gastro časopisov. Pracoval aj na Slovensku v top cocktail baroch ako Mirror Bar alebo Old Fashioned Bar v Bratislave.

Branislav Kačkovič - prevádzkový riaditeľ 

Prišiel do TMR zo spoločnosti Best Hotel Properties, a.s. (BHP), v ktorej pracoval ako Area General Manager pre BHP hotely v SR. Má viac ako 20 rokov skúseností v cestovnom ruchu a 15 rokov na pozíciách GM. V spoločnosti TMR v minulosti pôsobil na pozícii GM hotelov v Nízkych Tatrách, svoje odborné schopnosti uplatnil aj počas pôsobenia pre hotelové značky Hilton,
Starwood, Intercontinental, Marriott v USA a SR.

Michal Kič - riaditeľ hotela

Je riaditeľom rodinného hotela Partizán na Táloch a prevádzkovateľ lyžiarskeho strediska Mýto pod Ďumbierom. Podľa neho je pre úspešné fungovanie rodinnej firmy podstatné, aby sa majitelia aktívne do jej chodu zapájali a aby ich v nej bolo vidieť. „Majitelia musia byť tí najpracovitejší a ísť ostatným zamestnancom príkladom."

Barbora Puškáčová - cukrárka

Cukrárka a spolumajiteľka francúzskej pâtisserie Le Miam v Bratislave, začala svoju cestu na prestížnej škole Ferrandi v Paríži. Jej prvá práca bola v Michellinovskej reštaurácii Jules Verne na Eiffelovke. Po nazbieraní skúseností sa s partnerom Yoannom presťahovali bo Bratislavy, aby otvorili Le Miam na Špitálskej ulici a dali Bratislave kúsok Francúzska.

Václav Faltus - pražiar kávy

Počiatky jeho vášne pre kávu sa datujú do čias štúdia na Boloňskej Univerzite v Rimini okolo roku 2000, kde spoznal talianskych gurmánov a ich rozdiely medzi veľkopražiarňami ako Illy a Lavazza. Po návrate na Slovensko sa pokúsil zabezpečiť kvalitnú kávu pre kolegov v práci, no neúspešne. Toto ho priviedlo k rozhodnutiu začať pražiť vlastnú kávu a venuje sa tomu dodnes.

Právo na zmenu programu vyhradené.