program 13.10.2023

Stánky s chutnými dobrotami a lahodnými nápojmi pre vás budú k dispozícii od 11.00 do 20.00 v piatok aj v sobotu.

09:00–10:00

Oficiálne zahájenie súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský - prezident Bocuse d´Or / Vojto Artz - šéfkuchár METRO Cash & Carry SR a prezident SZKC / predstavenie súťažných tímov

10:00–10:30

Slávnostné otvorenie Festivalu slovenskej gastronómie METRO Gusto
Romain Vincent – CEO METRO Cash & Carry SR / Vojto Artz

10:30–11:00

Diskusia: Gastronomické trendy a udržateľnosť?
Čo je udržateľná gastronómia, aké sú zásady fungovania udržateľnej reštaurácie a aké kroky podniknúť, aby viedli k úspešnej prevádzke?
Hostia: Marcus Ivaška - majiteľ reštaurácie Plantáž / Slávka Raškovič – manažér prevádzky Gašperov mlyn

11:00 - 11:15

Spoznajte slovenskú gastronómiu
Predstavenie festivalovej prevádzky, jej konceptu a ponuky, ktorú priniesla na festival.

11:15 - 12:00

Kuchárska show: Objavte vyváženosť chutí a krásu prírody
Daniel Tillinger – ECK Restaurant

12:00 - 12:15

Rozhovor s členmi poroty súťaže Bocuse d´Or Slovakia 2023
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz

12:15 - 12:35

Diskusia: Čo sa skrýva za úspešným vedením reštaurácie?
Sú koncept a idea dôležité pre správne a efektívne fungovanie alebo stojí za úspechom reštaurácie iba slávne meno šéfkuchára?
Hosť: Ľubomír Lovecký - šéfkuchár reštaurácie Meet Meat

12:35 - 13:00

Someliér: Odkrytie jeho úloh a ako na správny servis vín.
Gabriel Kollár - ASSR

13:00 - 14:00

METRO inšpirácia: Pohľad do kľúčových kategórií spoločnosti, prierez aktuálnou ponukou a šírkou sortimentu, vlastné značky
Hostia: Ivana Šípošová / Martin Repaský / Marián Dedík 

14:00 - 15:15

Živý prenos: Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – servírovanie súťažných menu

15:15 - 15:45 

Diskusia: Digitálny svet, sociálne médiá a umelá inteligencia. Akú rolu majú v súčasnej gastronómii?
Hostia: Pavol Paulenda - kreatívny riaditeľ MUW Saatchi & Saatchi / Ivana Hlinková - Brand manager NhàBè / Barbora Puškáčová - spolumajiteľka Le Miam

15:45 - 16:15

Workshop: Od Tatier k Dunaju! Búranie mýtov a stereotypov pri tvorbe vínnej karty.
Tomáš Dilong a Miroslav Balla predstavia zaujímavé kombinácie v oblasti párovania jedla s vínom a ich poradie.

16:15 - 17:00

Kuchárska show: Víťaz medzinárodnej súťaže Bocuse d´Or 2021
Davy Tissot

17:00 – 18:00 

Národné kolo Bocuse d´Or Slovakia 2023 – slávnostné vyhlásenie výsledkov!
Peter Duranský / Jaroslav Žídek / Vojto Artz / Romain Vincent

hostia

Daniel Tilinger - šéfkuchár

Ako šéfkuchár so skúsenosťami z michelinských reštaurácii sveta stojí za konceptom reštaurácie ECK. Tá je obklopená vinohradmi s výhľadom na hrad Devín a rieku Dunaj. Reštaurácia sa sústreďuje na večerný servis a podáva 7-chodové degustačné menu, ktoré je možné párovať s vínami či s čerstvými ovocnými a zeleninovými šťavami. 

Peter Duranský - šéfkuchár

Pôsobí ako šéfkuchár viedenskej reštaurácie Das Loft, ktorá pod jeho vedením získala Michelinskú hviezdu. Tvrdo pracoval už od svojich pätnástich vo viacerých európskych veľkomestách a stále sa rád učí nové veci. Je tiež prezidentom prestížnej kuchárskej súťaže Bocuse d´Or, kde súťažiaci pripravujú svoju prácu za daný čas pred najväčšou svetovou porotou kuchárov.

Slávka Raškovič - manažérka a someliérka

Spolumajiteľka, manažérka a hlavná someliérka zážitkovej reštaurácie Gašperov mlyn pod Tatrami v Batizovciach. Vďaka spokojnému personálu, skvelému kuchárskemu tímu a odhodlanému pracovnému nasadeniu si plní svoje profesionálne sny. Kvalitná slovenská "fine dining" kuchyňa, nadštandardná pohostinnosť a folklórno-rustikálna estetika, to je jej tip na úspešný podnik.

Miroslav Balla - someliér

Svoje pracovné skúsenosti načerpal v najväčšej distribučnej spoločnosti v oblasti vína v slovenskom HoReCa segmente. Následne jeho cesta viedla do distribučnej spoločnosti Selaví, kde pôsobí ako obchodný riaditeľ, a zároveň hlavný someliér.

Tomáš Dilong – technológ 

Obohatený o vzácne skúsenosti od najlepších enológov zakotvil po návrate z Nového Zélandu v jednom z najprestížnejších slovenských vinárstiev. Aktuálnou etapou profesijného života je vinárstvo VIAJUR, kde plánuje zúročiť svoje doterajšie skúsenosti, a má zároveň šancu podieľať sa na kreovaní budúcnosti slovenského vinohradníctva a vinárstva.

Gabriel Kollár – someliér

Dvakrát bol vyhlásený slovenským someliérom roka, a ako prvý Slovák sa dostal do semifinále národnej someliérskej súťaže v Anglicku. V Londýne strávil 5 rokov v skupine Gordona Ramsayho a po návrate domov naštartoval diplomové štúdium na Wine and Spirits Education Trust v susednom Ruste.

Davy Tissot - šéfkuchár

Šéfkuchár z francúzskeho Inštitútu Paul Bocuse. „Monsieur Paul“, ako ho Davy láskyplne nazýva, ho zamestnal už ako šestnásťročného. Svoju vďaku za získané vedomosti a zručnosti mu oplatil michelinskými hviezdami, ktoré získal pre reštaurácie La Villa Florentine a Saisons. Vyvrcholením jeho tvrdej práce bolo víťazstvo v najväčšej medzinárodnej kuchárskej súťaži Bocuse d´Or 2021.

Ivana Hlinková - Brand Manager

Ako brand manažérka buduje značku vietnamského bistra NhàBè. Jej misiou je šíriť medzi ľudí príbeh reštaurácie s vietnamskými koreňmi. Komunikovať to, kto bistro tvorí, na akých hodnotách stojí, aké vytvára produkty a aké má vízie.

NhàBè vychádza z tradičných vietnamských receptúr a chutí a kombinujeme ich s moderným osobitým prístupom.

Pavol Paulenda - Kreatívny riaditeľ

V marketingu a reklame pôsobí od roku 2007. Začínal, ako account manager a copywriter, postupne pracoval v agentúrach Triad, Wiktor Leo Burnett a MUW Saatchi & Saatchi, kde pôsobí dodnes na pozícii Kreatívny riaditeľ. Je členom klubu najoceňovanejších reklamných kreatívcov Art Directors Club Slovakia a rád spoznáva a pracuje s modernými technológiami ako AI, či Metaverse, ktoré dokážu posúvať hranice možného. 

Právo na zmenu programu vyhradené.