Jarný špargľový šalát s hubami a parmezánom

Jarný špargľový šalát s hubami a parmezánom

Čas prípravy
:
20 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
2

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
zelená špargľa
húbový vinagerette
100g
šampiňony
50g
šalotka
2
strúčiky cesnak
rastlinný olej
50ml
balsamico
10ml
Kikkoman omáčka
20g
trstinový cukor
majonéza s parmezánom
2
žĺtky
1
lyžica  dijonská horčica
2
lyžice  ocot
rastlinný olej
podľa chuti nastrouhaný parmezán
podľa chuti cesnak
podľa chuti soľ
plátky čerstvej špargle
reďkovky šampiňóny kôpor ev. tenké plátky údeného mäsa

Postup prípravy

Krok 1
Zelenú špargľu si očistíme, ulámeme drevnaté konce a blanšírujeme vo vode so soľou cca 3 minúty. Videonávod na blanšírovanie nájdete nižšie.
Krok 2
Pripravíme si hubový vinagrette: Šampiňóny, najemno nakrájanú šalotku a strúčiky cesnaku orestujeme na rastlinnom oleji.
Krok 3
Pridáme balsamico, Kikkoman omáčku, trstinový cukor a celú zmes zvaríme.
Krok 4
Ďalej si nachystáme majonézu s parmezánom: Žĺtky, dijonskú horčicu a ocot premiešame, postupne prilievame rastlinný olej a vyšľaháme v majonézu.
Krok 5
Pridáme najemno nastrúhaný parmezán a cesnak – podľa chuti.
Krok 6
Dochutíme podľa potreby soľou. Špargľu zmiešame s hubovým vinagrette a podávame spolu s majonézou.
Krok 7
Na dozdobenie použijeme plátky čerstvej špargle, reďkoviek, šampiňónov, kôpru a prípadne tenkých plátkov údeného mäsa.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad