Šošovicový šalát
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
125g
červenej šošovice125g
žltej šošovice125g
čiernej šošovice100ml
slnečnicového oleja250g
slaniny100g
jarnej cibuľky40ml
bieleho vínneho octu1
cibule2
jablkázeleninový vývar
Beluga
1
citrón na šťavu1
polievková lyžica horčice2
polievkové lyžice meduolej na orestovanie
1
zväzok pažítkyčierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare na zhryz – každý druh zvláš
Krok 2
Cibuľu a jablká nakrájame na prúžky a zľahka ich orestujeme na oleji. Vlejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici.
Krok 3
Citrónovú šťavu zmiešame s horčicou, medom a olejom, zmes zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a podľa potreby všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Krok 4
Šalát ozdobíme pažítkou a podávame so slaninou opečenou dochrumkava.