Šalát s paradajkami a opečeným chlebom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
12
paradajok600g
ražného chleba2
červené cibule2
strúčiky cesnakubazalka
16
polievkových lyžíc olivového oleja do zálievkyolivový olej na vyprážanie
4
polievkové lyžice červeného vínneho octu4
polievkové lyžice trstinového cukručierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Z chleba odkrojíme kôrku, nakrájame ho na väčšie kusy a opečieme na olivovom oleji.
Krok 2
Paradajky nakrájame nahrubo, premiešame ich s chlebom a pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a bazalku.
Krok 3
V miske dôkladne premiešame olivový olej s octom a cukrom.
Krok 4
Hotovú zálievku nalejeme na šalát a podľa chuti všetko osolíme a okoreníme. Pred podávaním necháme šalát krátko odležať, aby sa všetky chute prepojili.