Ľahký šošovicový šalát
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
200g
šošovice2
šalotky1
stonka stonkového zeleru1
mrkva2
strúčiky cesnaku10
vetvičiek tymianu5
lyžíc olivového oleja3
lyžice vínneho octu2
lyžičky dijonskej horčicebobkový list
korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Šošovicu preberte a dajte do hrnca spolu s jednou rozpolenou šalotkou, strúčikmi cesnaku a bobkovým listom.
Krok 2
Zalejte vodou, osoľte a na miernom plameni uvarte do polomäkka (al dente).
Krok 3
Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja.
Krok 4
Pridajte nadrobno nasekanú mrkvu, zeler a zvyšnú šalotku.
Krok 5
Osoľte, okoreňte a pridajte obraté lístky tymianu. Krátko poduste do zmäknutia.
Krok 6
Pridajte scedenú šošovicu a dochuťte octom, olejom a dijonskou horčicou.