Kimchi

Kimchi

Čas prípravy
:
7 hod
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
pekinskej kapusty
2
polievkové lyžice čili
2
polievkove lyžice cesnaku nasekaného najemno
1
polievková lyžica zázvoru nasekaného najemno
2
polievkové malých sušených solených kreviet (dajú sa kúpiť v ázijských trhoch, pripadne ich zameňte za cca 3 lyžice rybacej omáčky alebo lepšie za 1 lyžicu fermentovanej krevetovej pasty mam tom a 1 lyžicu rybacej omáčky)
2
stonky jarnej cibuľky
2
polievkové lyžice morskej (nejodizovanej) soli
2
polievkové lyžice cukru kryštál
2
lyžičky dijonskej horčice

Postup prípravy

Krok 1
Najskôr kapustu pozdĺžne rozpolíme a nakrájíme priečne na zhruba 3 cm široké prúžky. Vložíme ich do plastovej nádoby a poriadne do nich votrieme zmiešaný cukor so soľou. Ľahko pretlačíme a necháme zakryté v chladničke aspoň 6 hodín.
Krok 2
Ďalej vytvoříme marinádu zmiešaním cesnaku, zázvoru, čili, kreviet alebo pasty a rybacej omáčky (či len rybacej omáčky) a pridáme približne deci vody.
Krok 3
Kapustu vyberieme z chladničky, scedíme a zmiešame dohromady so vzniknutou marinádou. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a potom všetko natlačíme do veľkej fľaše alebo plastovej nádoby s uzatvárateľným viečkom. Kórejci dná nádob ešte vystielajú potravinovou fóliou.
Krok 4
Kapustu uzavrieme a dáme na dva týždne pracovať do tmavého a chladného priestoru a vôbec si ju nevšímáme.
Krok 5
Po uplynulom čase máme hotovo. Aby nám však kapusta naďalej nefermentovala a mohli sme ju dlhšie uskladniť, preložíme ju do menších nádob (čistou rukou alebo rukavicou), zalejeme šťavou a uchováme v chladničke až niekoľko týždňov.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad