Jarný šalát s polentou a burratou

JARNÝ ŠALÁT S POLENTOU A BURRATOU
Čas prípravy25 min
NáročnosťStredná
Počet porcií2

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
250ml
ARO Mlieko 1,5%
250ml
METRO Chef Smotana na šľahanie 30%
125g
Polenta instantná
5g
METRO Chef Rozmarín a tymian čerstvý
10g
METRO Chef Cesnak červený lúpaný
2pl
METRO Chef Olivový olej extra panenský
podľa chuti
Soľ a čerstvo namleté korenie
20g
ARO Maslo 82%
30g
METRO Chef Parmigiano reggiano
120g
Reďkvička červená
100g
Kaleráb biely
100g
Špargľa zelená
100g
Hrášok
100g
METRO Chef Výhonky hrášku a METRO Chef klíčky reďkovky
80g
Jarná cibuľka lahôdková
8ks
METRO Chef Mäta zelená
2pl
METRO Chef horčica hrubozrnná
1ks
METRO Chef Citrón na šťavu
1pl
RIOBA Trstinový cukor
4pl
METRO Chef Olivový olej extra panenský
podľa chuti
Soľ a čerstvo namleté korenie
4ks
Burrata (smotanový syr z mozzarelly a smotany)
50g
Píniové oriešky
10g
METRO Chef Pažítka čerstvá
8ks
Prepeličie vajcia chladené
12ks
METRO Chef Mäta zelená

Postup prípravy

Polenta
Mlieko a smotanu vlejeme do kastrólika, pridáme rozmarín, tymian a očistený strúčik cesnaku. Privedieme k varu. Bylinky a cesnak vyberieme a postupne prisypávame podľa potreby polentu. Miešame, pokiaľ kaša nezhustne. Osolíme a okoreníme a povaríme asi 2-3 minúty (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a premiešame. Vylejeme na plech alebo vytvarujeme pomocou potravinovej fólie do požadovaného tvaru (valčeka) a necháme dobre vychladiť. Dobre vychladnutú polentu zbavíme fólie a nakrájame na hrubšie kolieska. Na panvici rozohrejeme veľmi malé množstvo oleja s kúskom masla a polentu opečieme z každej strany dozlatova.
Šalát
Na šalát očistíme reďkvičky a nakrájame. Pokiaľ použije hrášok čerstvý, tak ho vylúpeme. Zelenú špargľu opláchneme, osušíme a nakrájame na požadovaný tvar (hlavičky ponecháme vcelku). Kaleráb a cibuľku očistíme a nakrájame. Píniové oriešky orestujeme na rozpálenej panvici nasucho a necháme schladnúť. Prepeličie vajcia uvaríme vo vode. V mise zľahka premiešame všetku nakrájanú zeleninu, klíčky, lístky mäty a píniové oriešky. Pomaličky premiešame aj so zálievkou. Osolíme a okoreníme podľa potreby.
Zálievka
Na zálievku vyšľaháme metličkou horčicu s citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli a korenia. Pomaličky zašľaháme olivový olej, až vznikne hladká emulzia. Pridáme zopár nasekaných lístkov mäty.
Dokončenie a doplnky
Opečenú polentu podávame so šalátom, uvarenými prepeličími vajíčkami a burratou. Polejeme olivovým olejom, posolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Posypeme najemno nakrájanou pažítkou a prípadne lístkami mäty.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty so šalátmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich