Feniklovo-jablkový šalát

Feniklovo-jablkový šalát

Čas prípravy
:
15 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
450g
čerstvého fenikla
200g
bielej cibule
3g
soli Fleur de Sel
150g
extra panenského olivového oleja
500g
jabĺk Granny Smith
50g
trstinového cukru
75g
citróna (na šťavu)

Postup prípravy

Krok 1
Z chleba Fenikel nakrájame na tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody s ľadom a citrónom, aby nesčerneli.
Krok 2
Z olivového oleja, citrónovej šťavy, cukrového rozvaru (rozvarený cukor s vodou 1 : 1) a soli vymiešame emulziu.
Krok 3
Tesne pred podávanímzbavíme jablká jadrovníkov  a nakrájame ich na plátky, cibuľu nakrájame na tenké rezance.
Krok 4
Na záver všetko premiešame v miske s pripravenou emulziou.
Náš tip:
Šalát je vhodnou prílohou k pečenému údenému kolenu.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad