Feniklovo-jablkový šalát

Feniklovo-jablkový šalát
Čas prípravy15 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
450g
čerstvého fenikla
200g
bielej cibule
3g
soli Fleur de Sel
150g
extra panenského olivového oleja
500g
jabĺk Granny Smith
50g
trstinového cukru
75g
citróna (na šťavu)

Postup prípravy

Krok 1
Z chleba Fenikel nakrájame na tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody s ľadom a citrónom, aby nesčerneli.
Krok 2
Z olivového oleja, citrónovej šťavy, cukrového rozvaru (rozvarený cukor s vodou 1 : 1) a soli vymiešame emulziu.
Krok 3
Tesne pred podávanímzbavíme jablká jadrovníkov  a nakrájame ich na plátky, cibuľu nakrájame na tenké rezance.
Krok 4
Na záver všetko premiešame v miske s pripravenou emulziou.
Náš tip:
Šalát je vhodnou prílohou k pečenému údenému kolenu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty so šalátmi

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich