Feniklovo-jablkový šalát
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
450g
čerstvého fenikla200g
bielej cibule3g
soli Fleur de Sel150g
extra panenského olivového oleja500g
jabĺk Granny Smith50g
trstinového cukru75g
citróna (na šťavu)Postup prípravy
Krok 1
Z chleba Fenikel nakrájame na tenké plátky, ktoré namočíme do studenej vody s ľadom a citrónom, aby nesčerneli.
Krok 2
Z olivového oleja, citrónovej šťavy, cukrového rozvaru (rozvarený cukor s vodou 1 : 1) a soli vymiešame emulziu.
Krok 3
Tesne pred podávanímzbavíme jablká jadrovníkov a nakrájame ich na plátky, cibuľu nakrájame na tenké rezance.
Krok 4
Na záver všetko premiešame v miske s pripravenou emulziou.
Náš tip:
Šalát je vhodnou prílohou k pečenému údenému kolenu.