Chobotnica varená ako vlažný šalát s olivovým olejom a cesnakom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
chobotnice100g
cibule1
papriky2
pepperoncini50g
olívolivový olej (extra virgine)
vínny ocot
cesnak
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Umytú a očistenú chobotnicu varíme v slanej vode 10 – 20 minút. Čas varenia závisí od veľkosti a druhu chobotnice.
Krok 2
Chobotnicu vyberieme a nakrájame na kocky.
Krok 3
Papriku, pepperoncini a cesnak nakrájame na kocôčky, zmiešame s nakrájanou chobotnicou. Ochutíme soľou, čiernym mletým korením, vínnym octom a olivovým olejom.
Krok 4
Šalát podávame na tanieri ozdobenom po okraji olivami.