Zeleninové cestoviny so špargľou

Zeleninové cestoviny so špargou špargľou
Čas prípravy2 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
Múka semolinová (alebo iná s vyšším obsahom lepku)
350g
Vajcia
1500g
sladké zemiaky
500g
Zemiaky, varný typ C
10g
Soľ kamenná
200g
Mozzarella
300g
Cuketa zelená
300ml
Baklažán
300g
Špargľa biela, čerstvá
300g
Špargľa zelená, čerstvá
200g
Paprika červená
300g
Artičoky, srdce, sterilizované
150gt
Špenát listový
300g
Paradajky sušené v oleji
50g
Parmezán strúhaný
20g
Bazalka čerstvá
150g
Špenát baby, čerstvý
200g
Mozzarella
30g
Listy šťovíka
15g
Žerucha

Postup prípravy

Príprava cesta (asi 30 minút):
1. V univerzálnom stroji z múky a vajec vypracujeme mäkké, tuhšie cesto, ktoré necháme odležať cca 30 minút.
2. Následne z cesta vyvaľkáme na strojčeku na cestoviny plát, ktorý niekoľkokrát prehneme a opäť pretiahneme vyvaľujúcimi valčekmi.
3. Počas opakovaného preťahovania cesta vždy valčeky utiahneme o 1 stupeň (1 mm), kým nám nevznikne tenký, hladký plát.
4. Následne v strojčeku vymeníme valčeky za krájacie nože, cesto nimi pretiahneme, a tým tiež nakrájame.
5. Pracujeme opatrne, aby sme cesto nepotrhali.
6. Hotové tvary varíme vo vriacej, mierne osolenej vode cca 1,5 minúty – dĺžka varenia závisí od veľkosti a výšky vyrobených cestovín (na skus).
7. Potom ihneď servírujeme alebo spracovávame.
Pyré zo sladkých zemiakov (asi 45 minút): 
1. Ošúpané sladké zemiaky a ošúpané zemiaky nakrájame na kúsky, zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka.
2. Vodu pomocou pokrievky zlejeme, zemiaky vložíme do mixéra alebo kutra a vymixujeme na hladké pyré, ktoré dochutíme soľou a strúhanou mozzarellou.
3. Pyré preložíme do servírovacej fľaštičky, ktorú ponoríme čiastočne do vodného kúpeľa s teplotou 70 °C.
Príprava zeleniny (asi 20 minút):
1. Umyté baklažány, cukety a papriky nakrájame na plátky s hrúbkou 15 mm a opečieme na suchej panvici dozlatista.
2. Špargľu ošúpeme a sparíme v zeleninovom vývare (cca 2 minúty).
3. Umytý špenát sparíme v horúcej vode a ihneď preložíme do studenej vody s ľadom.
4. Odkvapkané artičoky opečieme na suchej panvici dozlatista.
Servírovanie:
1. Na stred teplého taniera postupne prekladáme, aranžujeme, uvarené cestoviny s teplou zeleninou a parmezánom.
2. Pyré zo sladkých zemiakov servírujeme z fľaštičky na okraji pokrmu.
3. Povrch pokrmu doplníme hrudkami mozzarelly, žeruchou a lístkami šťovíka.
Tipy šéfkuchára:
1. Dôraz kladieme nielen na vrstvenie zeleniny, ale aj na farby jednotlivých surovín. Pokrm tak dostáva inú dimenziu, stáva sa lákavejším.
2. Dôležité je tiež dbať na čistotu sevírovania.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich