Želé z paradajok a chilli s bielou paradajkovou penou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
paradajok250ml
paradajkového džúsu8
plátkov želatíny10
lyžíc medulyžíc bieleho balsamikového octu
šalotky
1/2
chilli papričky2
lyžice ginusol, čierne mleté korenie
750g
zrelých paradajok200ml
smotany na šľahanie8
plátkov želatíny2
šalotky5
vetvičiek tymianu1/2
strúčka cesnaku1/2
zväzku bazalkysoľ, čierne mleté korenie
Postup prípravy
Paradajkové želé:
1. Paradajky nakrájané na väčšie kocky povaríme 15 minút s nakrájanými šalotkami, čili papričkou, medom, octom, korením a paradajkovým džúsom.
2. Varené paradajky s ďalšími prísadami rozmixujeme a precedíme cez sito.
3. Želatínu namočíme do studenej vody. Potom ju pri miernej teplote zohrejeme s ginom a zmiešame s rozmixovanou paradajkovou zmesou.
4. Zmes nalejeme do formy na terinu a necháme cez noc vychladiť.
2. Varené paradajky s ďalšími prísadami rozmixujeme a precedíme cez sito.
3. Želatínu namočíme do studenej vody. Potom ju pri miernej teplote zohrejeme s ginom a zmiešame s rozmixovanou paradajkovou zmesou.
4. Zmes nalejeme do formy na terinu a necháme cez noc vychladiť.
Paradajková pena:
1. Najemno rozmixujeme paradajky, šalotky aj cesnak spolu s korením a bylinkami a necháme ich cez noc odkvapkať cez plátno do nádoby. Odkvapkanú hmotu necháme v chladničke na ozdobenie.
2. Želatínu namočíme do studenej vody, odoberieme trochu odkvapkanej šťavy a pri nízkej teplote rozmiešame spolu so želatínou. Zmes potom vlejeme do nádoby so šťavou a premiešame.
3. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame šťavu so želatínou.
4. Zmes nalejeme do formy na terinu a dáme cez noc vychladiť.
2. Želatínu namočíme do studenej vody, odoberieme trochu odkvapkanej šťavy a pri nízkej teplote rozmiešame spolu so želatínou. Zmes potom vlejeme do nádoby so šťavou a premiešame.
3. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne vmiešame šťavu so želatínou.
4. Zmes nalejeme do formy na terinu a dáme cez noc vychladiť.
Dokončenie predkrmu:
1. Najprv si pripravíme tomatové čipsy: paradajky nakrájame na plátky a osmažíme ich.
2. Plátky peny naaranžujeme na kocky želé, ozdobíme tenkým plátkom smaženej paradajky, lyžičkou odkvapkanej zmesi, lístkom bazalky a niekoľkými lístkami tymianu.
2. Plátky peny naaranžujeme na kocky želé, ozdobíme tenkým plátkom smaženej paradajky, lyžičkou odkvapkanej zmesi, lístkom bazalky a niekoľkými lístkami tymianu.