Wafle na slano, tatarák z tuniaka a lososa
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
200g
hladkej múky alebo podľa potreby2ks
METRO Chef vajcia z voľného výbehu250ml
ARO mlieka alebo podľa potreby20g
kryštálového cukru10g
soľ1/2ks
kypriaceho prášku do pečiva60g
ARO masla 82%citrónová kôra z ½ METRO Chef citróna
200g
čerstvého tuniaka200g
METRO Chef losos atlantický2lyžice
METRO Chef medovej horčice2lyžice
METRO Chef kapary v náleve2vetvičky
METRO Chef petržlenovej vňate hladkolistej1menšia
METRO Chef červená cibuľaKúsok bielej reďkovky alebo feniklu
METRO Chef olivový olej extra virgine
Mikrobylinky a frissé šalát (na ozdobu)
Soľ morká - Maldon alebo Fleur de Sel
Sezam biely
Čerstvo namleté čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Žĺtka vyšľaháme s povoleným maslom a cukrom až do peny.
Krok 2
Primiešame citrónovú kôru a pomaly začneme prilievať mlieko.
Krok 3
Pridáme hladkú múku a polovicu kypriaceho prášku do pečiva a soľ.
Krok 4
Extra vymiešame tuhý sneh z bielkov a pridáme k zmesi na wafle.
Krok 5
Polotuhé cesto (ešte ale tečúce) vložíme do stroja na wafle a pečieme do zlatista.
Krok 6
Mäso z tuniaka a lososa nakrájame ostrím nožom na drobné kocky 3x3 mm (rybu na tatarák nikdy nemelieme). Lososa ochutíme medovou horčicou (ostatok odložíme na servis), soľou, čiernym korením a kvapkou olivového oleja.
Krok 7
Tatarák z tuniaka ochutíme morskou soľou, čerstvo namletým čiernym korením a olivovým olejom.
Krok 8
Bielu reďkovku alebo fenikel očistíme umyjeme a nakrájame na jemné rezančeky.
Krok 9
Očistenú cibuľu nakrájame ½ na veľmi drobné kocky a ½ na jemné mesiačiky, petržlenovú vňať natrháme na drobné lístky.
Krok 10
Na slané wafle rozložíme tatarák z lososa a doplníme kapari, červenou cibuľkou, bylinkami, vňaťou a ešte doplníme medovou horčicou.
Krok 11
Na verziu s tuniakom použijeme bielu reďkovku, červenú cibuľku, sezam, bylinky a prípadne doplníme medovou horčicou. Všetko ešte podľa potreby osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.