Vajcia benedikt

Vajcia benedikt
Čas prípravy15 min
ObťažnosťVeľmi ľahká
Počet porcií1

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
jedno vajce
plátok šunky alebo kanadskej slaniny
polovica anglického mafina
ocot
holandská omáčka

Postup prípravy

Krok 1
Najprv si pripravíme stratené vajcia. Do vody vo veľkom hrnci pridáme trochu octu (asi čajovú lyžičku na liter vody), ktorý pomáha pri zrážaní bielka. Vodu nesolíme, pretože soľ procesu zrážania bráni.
Krok 2
Vodu ohrejeme na 70 – 80 °C a varíme na slabom plameni, aby sa teplota nezvyšovala. Rýchlym zakrúžením lyžicou vytvoríme vo vode vír, len tak sa vaječný bielok obalí okolo žĺtka.
Krok 3
Do stredu víru necháme opatrne skĺznuť vajcia rozklepnuté do šálky či zberačky. O 3 – 5 minút je vajce hotové, záleží na tom, ako pevný žĺtok chceme mať.
Krok 4
Vajcia opatrne vyberieme z vody dierovanou naberačkou alebo sitkom a necháme ich odkvapkať.
Krok 5
Stratené vajcia doplníme opečeným plátkom šunky alebo kanadskej slaniny a naaranžujeme na opečenú polku anglického mafina. Vajcia nakoniec polejeme trochou holandskej omáčky.
Náš tip:
Vzhľad strateného vajca môžeme vylepšiť odrezaním nerovnomerných okrajov bielka nožom. Ak pripravujeme viac vajec, varíme ich postupne – uvarené vyberieme a ďalšie vhodíme do víru.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich