Úprava ústric - s rukolovým pestom, šalotkou a permezánovou krustou

Ústřice s rukolovým pestem, šalotkou a parmazánovou krustou
Čas prípravy25 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
Ustrice Fin De Claire N°1
100g
rukola čerstvá
20g
cesnak čerstvý, jednostrúčikový
10g
orechy píniové
20g
syr Pecorino
1g
soľ kamenná
50g
olej olivový extra panenský
70g
parmezán strúhaný
70g
maslo 82%
25g
cibuľa biela
40g
strúhanka z bieleho pečiva
20g
petržlen listový
500g
soľ kamenná
100g
vaječné bielky pasterizované

Postup prípravy

Príprava pesta (cca 5 minút):
1. Do vyššej úzkej nádoby vložíme umytú rukolu, nakrájaný olúpaný cesnak, píniové oriešky, olivový olej a nastrúhaný syr.
2. Tyčovým mixérom vymixujeme hladké pyré, ktoré ochutíme soľou.
Otváranie ustríc (cca 15 minút):
1. Ustricovým nožom otvoríme ustrice, telo ustrice odkrojíme od zámkov v schránke a obrátime ju.
2. Prípadné odštiepené kúsky schránky očistíme štetcom.
Servírovanie:
Na telo ustrice vložíme pesto, ktoré zapečieme pod salamandrom alebo pištoľou na crème brûlée.
Príprava šalotky (cca 5 minút):
Olúpanú šalotku nakrájame najemno a v miske premiešame s citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Príprava krusty (cca 10 minút):
1. Olúpanú cibuľu rozmixujeme na jemné pyré a preložíme do misky s preosiatou strúhankou, strúhaným parmezánom, mäkkým maslom a najemno pokrájaným petržlenom.
2. Všetko spracujeme na pevnú hmotu, ktorú vytvarujeme do hranola s veľkosťou rezu 2 × 4 cm, zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke.
3. Pred servírovaním odkrajujeme plátky 5 mm vysoké, preložíme ich na otvorené ustrice a zapečieme pod salamandrom alebo pištoľou na crème brûlée.
Príprava podstavca (cca 3 minúty):
V miske rozmiešame soľ s bielkami a zo zmesi vytvarujeme lyžicou halušky, na ktoré pri servírovaní preložíme zapečené ustrice.
Servírovanie:
1. Na studený tanier preložíme lyžicou vytvarovanú halušku zo slanej hmoty.
2. Na otvorenú, odrezanú a štetcom očistenú ustricu položíme plátok parmezánovej krusty.
3. Takto pripravenú ustricu zapečieme pod salamandrom dozlata a potom ju preložíme na pripravený podstavec.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich