Terina z husacej pečene

Terina z husacej pečene
Čas prípravy2 h 30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
husacej pečene
250ml
mlieka
80g
slaniny
1/4
lyžičky paštétového korenia
1
lyžica vína Madeira
2
žľtky
200g
slaniny na vyloženie formy
čierne mleté korenie, soľ

Postup prípravy

Krok 1
Pečeň necháme niekoľko hodín odležať v mlieku (je možné ju taktiež marinovať vo víne Madeira, portskom či v brandy).
Krok 2
Pečeň odblaníme a najlepšiu tretinu dáme bokom. Nakrájame ju na plátky, osolíme a okoreníme.
Krok 3
Zvyšok pečene rozmixujeme, pridáme k nej mletú slaninu, osolíme a okoreníme. Vmiešame surové žĺtky a víno Madeira (alebo portské či brandy, podľa toho, v čom sme marinovali).
Krok 4
Formu vyložíme plátkami slaniny, na ne rozotrieme časť fáše, poukladáme plátky pečene a na ňu dáme ďalšiu vrstvu fáše. Opakujeme až do spotrebovania surovín.
Krok 5
Vrchnú vrstvu fáše pokryjeme plátkami slaniny a uzatvorenú formu varíme v pare či vo vodnom kúpeli 2 hodiny.
Krok 6
Necháme vychladnúť, vyklopíme a nakrájame. Tenké plátky teriny sa podávajú na opečenej bagete alebo toaste s ovocnou zavareninou, prípadne s čatní.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich