Sedliacka omeleta
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
30
vajec900g
zemiakov (varný typ A)150g
slaniny150g
čerstvých šampiňónov100g
šalotky100g
masla (82 %)strúhaný syr Cheddar
listový petržlen
kamenná soľ
Postup prípravy
Krok 1
Najprv uvaríme zemiaky (môžeme aj deň dopredu) a pripravíme si ďalšie suroviny – nakrájame slaninu, olúpeme a nakrájame šampiňóny, najemno nakrájame cibuľu a nastrúhame syr.
Krok 2
Na panvici opečieme slaninu dozlatista. Vypečenú slaninu vyberieme a na vzniknutom tuku orestujeme nakrájané varené zemiaky. Potom k nim pridáme trochu masla, nakrájané šampiňóny a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Krok 3
Kým sa šampiňóny s cibuľkou restujú, rozbijeme do misy vajíčka, jemne ich osolíme a dobre premiešame.
Krok 4
Vajíčka nalejeme do panvice k ostatným ingredienciám a omeletu necháme zvoľna zatiahnuť po bokoch panvice. Na povrch omelety môžeme pridať trochu syra.
Krok 5
Potom omeletu ťahmi varešky zhrnieme do kríža od okrajov do stredu panvice, pričom tekutú časť omelety prelievame na odkryté miesta panvice. Takto postupujeme, pokým vajcia nebudú z väčšej časti (cca zo 70 %) zatiahnuté.
Krok 6
Nakoniec omeletu zrolujeme či preložíme do tvaru polmesiaca, preklopíme na tanier, doplníme petržlenovou vňaťou a servírujeme.