Sedliacka omeleta

Sedliacka omeleta
Čas prípravy25 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
30
vajec
900g
zemiakov (varný typ A)
150g
slaniny
150g
čerstvých šampiňónov
100g
šalotky
100g
masla (82 %)
strúhaný syr Cheddar
listový petržlen
kamenná soľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv uvaríme zemiaky (môžeme aj deň dopredu) a pripravíme si ďalšie suroviny – nakrájame slaninu, olúpeme a nakrájame šampiňóny, najemno nakrájame cibuľu a nastrúhame syr.
Krok 2
Na panvici opečieme slaninu dozlatista. Vypečenú slaninu vyberieme a na vzniknutom tuku orestujeme nakrájané varené zemiaky. Potom k nim pridáme trochu masla, nakrájané šampiňóny a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Krok 3
Kým sa šampiňóny s cibuľkou restujú, rozbijeme do misy vajíčka, jemne ich osolíme a dobre premiešame.
Krok 4
Vajíčka nalejeme do panvice k ostatným ingredienciám a omeletu necháme zvoľna zatiahnuť po bokoch panvice. Na povrch omelety môžeme pridať trochu syra.
Krok 5
Potom omeletu ťahmi varešky zhrnieme do kríža od okrajov do stredu panvice, pričom tekutú časť omelety prelievame na odkryté miesta panvice. Takto postupujeme, pokým vajcia nebudú z väčšej časti (cca zo 70 %) zatiahnuté.
Krok 6
Nakoniec omeletu zrolujeme či preložíme do tvaru polmesiaca, preklopíme na tanier, doplníme petržlenovou vňaťou a servírujeme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich