Sedliacka omeleta

Sedliacka omeleta

Čas prípravy
:
25 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
30
vajec
900g
zemiakov (varný typ A)
150g
slaniny
150g
čerstvých šampiňónov
100g
šalotky
100g
masla (82 %)
strúhaný syr Cheddar
listový petržlen
kamenná soľ

Postup prípravy

Krok 1
Najprv uvaríme zemiaky (môžeme aj deň dopredu) a pripravíme si ďalšie suroviny – nakrájame slaninu, olúpeme a nakrájame šampiňóny, najemno nakrájame cibuľu a nastrúhame syr.
Krok 2
Na panvici opečieme slaninu dozlatista. Vypečenú slaninu vyberieme a na vzniknutom tuku orestujeme nakrájané varené zemiaky. Potom k nim pridáme trochu masla, nakrájané šampiňóny a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Krok 3
Kým sa šampiňóny s cibuľkou restujú, rozbijeme do misy vajíčka, jemne ich osolíme a dobre premiešame.
Krok 4
Vajíčka nalejeme do panvice k ostatným ingredienciám a omeletu necháme zvoľna zatiahnuť po bokoch panvice. Na povrch omelety môžeme pridať trochu syra.
Krok 5
Potom omeletu ťahmi varešky zhrnieme do kríža od okrajov do stredu panvice, pričom tekutú časť omelety prelievame na odkryté miesta panvice. Takto postupujeme, pokým vajcia nebudú z väčšej časti (cca zo 70 %) zatiahnuté.
Krok 6
Nakoniec omeletu zrolujeme či preložíme do tvaru polmesiaca, preklopíme na tanier, doplníme petržlenovou vňaťou a servírujeme.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich