Pošírované ustrice so žeruchovou penou

Pošírované ustrice so žeruchovou penou
Čas prípravy30 min
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
24
ustríc
400ml
rybieho vývaru
100g
šalotky
125ml
suchého bieleho vína
10ml
suchého vermutu
250ml
šľahačky
30g
masla
žarucha
citrónová šťáva
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Ustrice umyjeme, otvoríme a ustricové mäso vyberieme z ulity. Morskú vodu z ustríc uchováme. Spodnú lastúru dôkladne umyjeme a očistíme, osušíme a uchovávame v teple.
Krok 2
Nadrobno nakrájanú olúpanú šalotku mierne speníme na 1/3 masla, podlejeme bielym vínom a vermutom, pridáme rybí vývar, vodu z ustríc a takto pripravený vývar pozvoľna redukujeme.
Krok 3
V polovici varenia pridáme tekutú šľahačku a varíme, pokým omáčka nezhustne. Takto pripravenú omáčku scedíme a ručným mixérom do omáčky vmiešavame ľadové maslo. Do takto pripravenej zmesi pridáme žeruchu, soľ, čierne mleté korenie a citrónovú šťavu.
Krok 4
Takto upravený sós zahrejeme na teplotu cca 60 °C a vložíme doň mäso z ustríc na cca 5 sekúnd.
Krok 5
Jedlo servírujeme na morských riasach v teplých ustricových lastúrach.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich