Pošírované ustrice so žeruchovou penou

Pošírované ustrice so žeruchovou penou

Čas prípravy
:
30 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
24
ustríc
400ml
rybieho vývaru
100g
šalotky
125ml
suchého bieleho vína
10ml
suchého vermutu
250ml
šľahačky
30g
masla
žarucha
citrónová šťáva
morská soľ

Postup prípravy

Krok 1
Ustrice umyjeme, otvoríme a ustricové mäso vyberieme z ulity. Morskú vodu z ustríc uchováme. Spodnú lastúru dôkladne umyjeme a očistíme, osušíme a uchovávame v teple.
Krok 2
Nadrobno nakrájanú olúpanú šalotku mierne speníme na 1/3 masla, podlejeme bielym vínom a vermutom, pridáme rybí vývar, vodu z ustríc a takto pripravený vývar pozvoľna redukujeme.
Krok 3
V polovici varenia pridáme tekutú šľahačku a varíme, pokým omáčka nezhustne. Takto pripravenú omáčku scedíme a ručným mixérom do omáčky vmiešavame ľadové maslo. Do takto pripravenej zmesi pridáme žeruchu, soľ, čierne mleté korenie a citrónovú šťavu.
Krok 4
Takto upravený sós zahrejeme na teplotu cca 60 °C a vložíme doň mäso z ustríc na cca 5 sekúnd.
Krok 5
Jedlo servírujeme na morských riasach v teplých ustricových lastúrach.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich