Pečená kačacia pečeň zaliata tukom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
chladených kačacích pečení1000g
kačacieho tuku0,1g
mletej rasce0,1g
celého čierneho korenia20g
soli500g
svetlého chleba80g
cibule50g
lahôdkovej cibuľkyPostup prípravy
Krok 1
Kačaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a ochutíme mletou rascou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka.
Krok 2
Na panvici s malým množstvom tuku ju pozvoľna opekáme tak, aby zostala uprostred ružová.
Krok 3
Po opečení necháme pečeň vychladnúť a preložíme ju do keramickej nádoby.
Krok 4
Zvyšný kačací tuk rozpustíme, ochutíme soľou a nalejeme na pečeň, až je takmer ponorená.
Krok 5
Po vychladnutí ju uchovávame v chladničke.
Podávanie:
Kačaciu pečeň na tanieri doplníme jemne nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a svetlým chlebom. Podávame ako predkrm či chuťovku k pivu.
Gastro tip:
Na zaliatie pečene je možné využiť aj tuk získaný počas pečenia kačky – pred použitím treba tuk precediť a odvariť z neho všetku tekutinu.