Pečená kačacia pečeň zaliata tukom

Pečená kačacia pečeň zaliata tukom
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
chladených kačacích pečení
1000g
kačacieho tuku
0,1g
mletej rasce
0,1g
celého čierneho korenia
20g
soli
500g
svetlého chleba
80g
cibule
50g
lahôdkovej cibuľky

Postup prípravy

Krok 1
Kačaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a ochutíme mletou rascou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka.
Krok 2
Na panvici s malým množstvom tuku ju pozvoľna opekáme tak, aby zostala uprostred ružová.
Krok 3
Po opečení necháme pečeň vychladnúť a preložíme ju do keramickej nádoby.
Krok 4
Zvyšný kačací tuk rozpustíme, ochutíme soľou a nalejeme na pečeň, až je takmer ponorená.
Krok 5
Po vychladnutí ju uchovávame v chladničke.
Podávanie:
Kačaciu pečeň na tanieri doplníme jemne nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a svetlým chlebom. Podávame ako predkrm či chuťovku k pivu.
Gastro tip:
Na zaliatie pečene je možné využiť aj tuk získaný počas pečenia kačky – pred použitím treba tuk precediť a odvariť z neho všetku tekutinu.
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich