Pečená kačacia pečeň zaliata tukom

Pečená kačacia pečeň zaliata tukom

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
chladených kačacích pečení
1000g
kačacieho tuku
0,1g
mletej rasce
0,1g
celého čierneho korenia
20g
soli
500g
svetlého chleba
80g
cibule
50g
lahôdkovej cibuľky

Postup prípravy

Krok 1
Kačaciu pečeň odblaníme, umyjeme, osušíme a ochutíme mletou rascou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka.
Krok 2
Na panvici s malým množstvom tuku ju pozvoľna opekáme tak, aby zostala uprostred ružová.
Krok 3
Po opečení necháme pečeň vychladnúť a preložíme ju do keramickej nádoby.
Krok 4
Zvyšný kačací tuk rozpustíme, ochutíme soľou a nalejeme na pečeň, až je takmer ponorená.
Krok 5
Po vychladnutí ju uchovávame v chladničke.
Podávanie:
Kačaciu pečeň na tanieri doplníme jemne nakrájanou cibuľou, na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou a svetlým chlebom. Podávame ako predkrm či chuťovku k pivu.
Gastro tip:
Na zaliatie pečene je možné využiť aj tuk získaný počas pečenia kačky – pred použitím treba tuk precediť a odvariť z neho všetku tekutinu.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich