Orechové knedličky s hubami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
múčnych zemiakov (varný typ C)60g
škrobu60g
semolinovej múky z tvrdej pšenice1
vajce100g
nasekaných vlašských orechov4
stonky petržlenu100g
masla100g
mletých vlašských orechovmuškátový oriešok
celé vlašské orechy na plnenie
500g
húb (napr. hlivy)1
strúčik cesnaku1
červená cibuľa30ml
maslahrsť tymianu
zväzok pažítky
olivový olej
čierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Zemiaky uvaríme v slanej vode a po vychladnutí ich ošúpeme. Potom roztlačíme a uhnetieme spolu so škrobom, múkou, rozšľahaným vajcom a sekanými orechmi.
Krok 2
Zmes osolíme, okoreníme a pridáme štipku muškátového orieška a nasekanú petržlenovú vňať.
Krok 3
Z cesta vytvarujeme rovnomerné okrúhle knedličky.
Krok 4
Do každého urobíme palcom jamku, vložíme doň orech a opäť vytvarujeme.
Krok 5
Knedličky varíme v mierne vriacej osolenej vode asi 15 minút.
Krok 6
Huby očistíme, nakrájame a podusíme na olivovom oleji. Cibuľu nakrájame na plátky a cesnak nasekáme nadrobno.
Krok 7
K hubám pridáme cibuľu, cesnak, tymian a maslo a všetko krátko podusíme. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme jemne nasekanú pažítku.
Krok 8
Na panvici speníme maslo a pridáme namleté orechy. Knedličky v tejto zmesi obalíme a následne podávame spolu s dusenými hubami.