Nátierka obazda
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
vyzretého camembertu100g
masla100g
žervé1
cibuľa2
čajové lyžičky mletej papriky (sladkej nebo údenej)1
polievková lyžica medu50ml
pšenicného piva1/2
čajovej lyžičky mletej rascesoľ, čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Zmäknuté maslo vymiešame do peny, zmiešame ho s jemne nakrájaným camembertom a pridáme žervé.
Krok 2
Cibuľu nasekáme nadrobno a na troche masla ju opražíme dosklovata.
Krok 3
Pridáme ju do syrovej zmesi a všetko ochutíme mletou paprikou, medom, soľou, čiernym korením a rascou.
Krok 4
Podávame s čerstvým pečivom a nakladanou zeleninou.
Tip:
Namiesto camembertu môžete použiť aj syr brie, romadur alebo limburger.