Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty
Čas prípravy15 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
Paradajky cherry mix
100g
Olej olivový extra panenský
3g
Soľ Fleur de Sel
100g
Ocot balzamiko tmavý – sprej
1300g
Mozzarella Bufala
1g
Korenie čierne, celé
30g
regano čerstvé
300g
Ciabatta

Postup prípravy

Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):
Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.
Příprava ciabatty (cca 5 minút):
Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.
Servírovánie:
Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy kuchára: 
1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.
2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, odporúčame však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu. Záleží na cenovej politike vo Vašom podniku, za koľko môžete pokrm preda.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich