Mozzarella bufala s pečenými paradajkami

Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty

Čas prípravy
:
15 min
Obtiažnost
:
Veľmi ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
Paradajky cherry mix
100g
Olej olivový extra panenský
3g
Soľ Fleur de Sel
100g
Ocot balzamiko tmavý – sprej
1300g
Mozzarella Bufala
1g
Korenie čierne, celé
30g
regano čerstvé
300g
Ciabatta

Postup prípravy

Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):
Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.
Příprava ciabatty (cca 5 minút):
Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.
Servírovánie:
Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy kuchára: 
1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.
2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, odporúčame však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu. Záleží na cenovej politike vo Vašom podniku, za koľko môžete pokrm preda.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich