Mozzarella bufala s pečenými paradajkami
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
Paradajky cherry mix100g
Olej olivový extra panenský3g
Soľ Fleur de Sel100g
Ocot balzamiko tmavý – sprej1300g
Mozzarella Bufala1g
Korenie čierne, celé30g
regano čerstvé300g
CiabattaPostup prípravy
Príprava paradajok a oregana (cca 5 minút):
Umyté paradajky rozkrojíme a ogrilujeme na panvici bez oleja. Po opečení ich pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. Oregano umyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným obrúskom.
Příprava ciabatty (cca 5 minút):
Ciabattu nakrájame na plátky a tesne pred podávaním ich opečieme v toasteri.
Servírovánie:
Na tanier naaranžujeme opečené paradajky a jemne ich ochutíme balzamikovým octom. Vedľa nich položíme mozzarellu a ochutíme ju čersto namletým čiernym korením. Pokrm doplníme lístkami oregana. Celý pokrm pokvapkáme kvalitným olivovým olejom. Ako doplnok podávame opečenú ciabattu, ktorú rovnako pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy kuchára:
1. Kvôli zachovaniu charakteristickej chuti mozzarellu nesmieme servírovať ihneď ako ju vyberieme z chladničky.
2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, odporúčame však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu. Záleží na cenovej politike vo Vašom podniku, za koľko môžete pokrm preda.
2. V tomto recepte sme použili balzamikový ocot v spreji, odporúčame však použiť starené balzamiko, ktoré má intenzívnejšiu chuť a vôňu. Záleží na cenovej politike vo Vašom podniku, za koľko môžete pokrm preda.