Kačacia pečeňová paštéta s nakladanými hubami a brioškou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
400g
Kačacia pečeň tmavá100g
METRO Chef Kuracie rezne (prsia)60g
Šalotka5g
Soľ morská1g
METRO Chef čierne korenie celé (čerstvo namleté) 50g
ARO maslo3g
METRO Chef Tymian čerstvý50ml
Červené víno20ml
Koňak alebo Brandy podľa chuti1-2ks
METRO Chef Vajcia voľný výbeh100g
Kačacia masť 250g
METRO Chef zmes lesných húb mrazenéalebo
300g
METRO Chef Mix čerstvých húb podľa sezóny120g
METRO Chef Mrkva120g
Šalotka5g
Soľ morská100ml
METRO Chef Jablčný ocot50g
ARO CukorVoda podľa potreby
2g
METRO Chef nové celé korenie0,5g
METRO Chef bobkový list2g
METRO Chef celé čierne korenieDomáca brioška
330g
Múka polohrubá40g
Cukor5g
Droždie1ks
METRO Chef Vajcia voľný výbeh33g
Bravčová masť20g
Maslo230g
Mlieko3g
Soľ Postup prípravy
Krok 1
Kuracie prsia a kačaciu pečeň očistíme a nakrájame na kúsky.
Krok 2
Najemno nakrájanú šalotku restujeme na masle do zmäknutia, pridáme kuracie prsia a spolu s pečeňou zľahka restujeme.
Krok 3
Zastrekneme koňakom a podlejeme červeným vínom. Krátko podusíme.
Krok 4
1/3 odložíme a ostatok rozmixujeme alebo rozomelieme, ochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením.
Krok 5
Vmiešame vaječné žĺtky a vymiešame dohladka.
Krok 6
Paštétovú zmes naplníme do pohárikov alebo misiek. Vložíme do pekáča s cca 2-3 cm vody a pečieme vo vodnom kúpeli prikryté pri 85 °C cca 45 minút. (Dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti a výšky paštéty.)
Krok 7
Hotové paštéty necháme pozvoľna vychladnúť. Po vychladnutí povrch paštéty zalejeme rozpustenou kačacou masťou a uchovávame v chladničke.
Krok 8
Očistené huby osušíme a prípadne prekrájame na menšie kusy. Uložíme do uzatváracieho pohára s kúskami mrky a šalotky.
Krok 9
Vodu s octom, cukrom, soľou a korením prevaríme a horúce nalejeme na prekrájané huby s mrkvou a šalotkou. Pohár uzavrieme a necháme pozvoľna vychladnúť.
Krok 10
Po vychladnutí vložíme do chladničky.
Domáca brioška (cca 15 ks)
1. Múku preosejeme a zmiešame s cukrom a soľou.
2. Droždie, múku, vajcia a vlažné mlieko spolu miešame 10 minút.
3. Pridáme rozpustenú bravčovú masť a ešte ďalších 10 minút miešame. Necháme nakysnúť cca 1 hodinu.
4. Vytvarujeme rovnaké buchtičky (cca 15 ks), vložíme do formy (silikónová forma hranol), necháme chvíľku podkysnúť a pečieme na 160 stupňov približne 40 minút.
5. Po upečení potrieme rozpusteným maslom alebo masťou.
TIP:
Cesto na briošky si môžeme pripraviť aj vopred. Vymiesené cesto dáme na 24 hodín do chladničky zakryté s mokrou utierkou. Vyberieme, necháme nakysnúť a pokračujeme podľa receptu.
2. Droždie, múku, vajcia a vlažné mlieko spolu miešame 10 minút.
3. Pridáme rozpustenú bravčovú masť a ešte ďalších 10 minút miešame. Necháme nakysnúť cca 1 hodinu.
4. Vytvarujeme rovnaké buchtičky (cca 15 ks), vložíme do formy (silikónová forma hranol), necháme chvíľku podkysnúť a pečieme na 160 stupňov približne 40 minút.
5. Po upečení potrieme rozpusteným maslom alebo masťou.
TIP:
Cesto na briošky si môžeme pripraviť aj vopred. Vymiesené cesto dáme na 24 hodín do chladničky zakryté s mokrou utierkou. Vyberieme, necháme nakysnúť a pokračujeme podľa receptu.