Kačacia pečeňová paštéta s nakladanými hubami a brioškou 

Čas prípravy80 min + chladenie
NáročnosťVelmi ľahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
400g
Kačacia pečeň tmavá
100g
METRO Chef Kuracie rezne (prsia)
60g
Šalotka
5g
Soľ morská
1g
METRO Chef čierne korenie celé (čerstvo namleté) 
50g
ARO maslo
3g
METRO Chef Tymian čerstvý
50ml
Červené víno
20ml
Koňak alebo Brandy podľa chuti
1-2ks
METRO Chef Vajcia voľný výbeh
100g
Kačacia masť 
250g
METRO Chef zmes lesných húb mrazené
alebo
300g
METRO Chef Mix čerstvých húb podľa sezóny
120g
METRO Chef Mrkva
120g
Šalotka
5g
Soľ morská
100ml
METRO Chef Jablčný ocot
50g
ARO Cukor
Voda podľa potreby
2g
METRO Chef nové celé korenie
0,5g
METRO Chef bobkový list
2g
METRO Chef celé čierne korenie
Domáca brioška
330g
Múka polohrubá
40g
Cukor
5g
Droždie
1ks
METRO Chef Vajcia voľný výbeh
33g
Bravčová masť
20g
Maslo
230g
Mlieko
3g
Soľ 

Postup prípravy

Krok 1
Kuracie prsia a kačaciu pečeň očistíme a nakrájame na kúsky.
Krok 2
Najemno nakrájanú šalotku restujeme na masle do zmäknutia, pridáme kuracie prsia a spolu s pečeňou zľahka restujeme.
Krok 3
Zastrekneme koňakom a podlejeme červeným vínom. Krátko podusíme.
Krok 4
1/3 odložíme a ostatok rozmixujeme alebo rozomelieme, ochutíme čerstvým tymianom, soľou a korením.
Krok 5
Vmiešame vaječné žĺtky a vymiešame dohladka. 
Krok 6
Paštétovú zmes naplníme do pohárikov alebo misiek. Vložíme do pekáča s cca 2-3 cm vody a pečieme vo vodnom kúpeli prikryté pri 85 °C cca 45 minút. (Dĺžka tepelnej úpravy závisí od veľkosti a výšky paštéty.)
Krok 7
Hotové paštéty necháme pozvoľna vychladnúť. Po vychladnutí povrch paštéty zalejeme rozpustenou kačacou masťou a uchovávame v chladničke.
Krok 8
Očistené huby osušíme a prípadne prekrájame na menšie kusy. Uložíme do uzatváracieho pohára s kúskami mrky a šalotky.
Krok 9
Vodu s octom, cukrom, soľou a korením prevaríme a horúce nalejeme na prekrájané huby s mrkvou a šalotkou. Pohár uzavrieme a necháme pozvoľna vychladnúť.
Krok 10
Po vychladnutí vložíme do chladničky.
Domáca brioška (cca 15 ks)
1. Múku preosejeme  a zmiešame s cukrom a soľou.
2. Droždie, múku, vajcia a vlažné mlieko spolu miešame 10 minút.
3. Pridáme rozpustenú bravčovú masť a ešte ďalších 10 minút miešame. Necháme nakysnúť cca 1 hodinu.
4. Vytvarujeme rovnaké buchtičky (cca 15 ks), vložíme do formy (silikónová forma hranol), necháme chvíľku podkysnúť  a pečieme na 160 stupňov  približne 40 minút.
5. Po upečení potrieme rozpusteným maslom alebo masťou.

TIP:
Cesto na briošky si môžeme pripraviť aj vopred. Vymiesené cesto dáme na 24 hodín do chladničky zakryté s mokrou utierkou. Vyberieme, necháme nakysnúť a pokračujeme podľa receptu.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich