Jarné hrianky so špargľou a medvedím cesnakom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
špargle 150ml
vývaru 4
vajcia8
malých plátkov chleba alebo bagety 1
zväzok medvedieho cesnaku 2
lyžice masla 2
lyžice olivového oleja holandská omáčka
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Chlieb pokvapkajte olejom a dajte zapiecť do rúry.
Krok 2
Vajcia uvarte na mäkko.
Krok 3
Špargľu zbavte tuhých koncov, olúpajte a nakrájajte na malé dieliky (asi 3 cm).
Krok 4
V panvici rozohrejte maslo, pridajte medvedí cesnak a osoľte.
Krok 5
Nechajte zvädnúť, zalejte horúcim vývarom a krátko rozmixujte.
Krok 6
Pridajte špargľu, znovu mierne osoľte a na miernom plameni poduste 3 minúty.
Krok 7
Podávajte spolu s pripravenými hriankami a vajcom na mäkko.