Husacia paštéta z Foie gras

Husacia paštéta z Foie gras
Čas prípravy2,5 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1kg
ocistených foie gras
5cl
kvalitného konaku
5cl
bieleho portského vína
malá hrst píniových orieškov
muškátový oriešok
4
vrchné zelené listy kelu
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Foie gras nakrájame na kúsky, okoreníme, zalejeme konakom a portským vínom a necháme odležat cez noc v chladnicke.
Krok 2
Druhý den posolíme a pecieme 25 minút vo vodnom kúpeli pri približne 70 °C. 
Krok 3
Pecen sa zatiahne a aj pri takej nízkej teplote sa zacne tvorit tuk. 
Krok 4
Po vychladnutí ju rozmixujeme spíniovými orieškami a dochutíme solou a muškátovým orieškom.
Krok 5
Fáš zabalíme do vopred naparených listov kelu položených na potravinovej fólii alebo alobalu a necháme stuhnút.
Krok 6
Ak chceme zachovat štruktúru pecene, varíme ju zhruba 20 minút na 60 – 70 °C vo forme vo vodnom kúpeli. 
Krok 7
Po vybratí z kúpela ju vo forme zatažíme a necháme do druhého dna vychladnút.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich