Husacia paštéta z Foie gras
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
ocistených foie gras5cl
kvalitného konaku5cl
bieleho portského vínamalá hrst píniových orieškov
muškátový oriešok
4
vrchné zelené listy kelusoľ
Postup prípravy
Krok 1
Foie gras nakrájame na kúsky, okoreníme, zalejeme konakom a portským vínom a necháme odležat cez noc v chladnicke.
Krok 2
Druhý den posolíme a pecieme 25 minút vo vodnom kúpeli pri približne 70 °C.
Krok 3
Pecen sa zatiahne a aj pri takej nízkej teplote sa zacne tvorit tuk.
Krok 4
Po vychladnutí ju rozmixujeme spíniovými orieškami a dochutíme solou a muškátovým orieškom.
Krok 5
Fáš zabalíme do vopred naparených listov kelu položených na potravinovej fólii alebo alobalu a necháme stuhnút.
Krok 6
Ak chceme zachovat štruktúru pecene, varíme ju zhruba 20 minút na 60 – 70 °C vo forme vo vodnom kúpeli.
Krok 7
Po vybratí z kúpela ju vo forme zatažíme a necháme do druhého dna vychladnút.