Falafel s Harissou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
250g
suchého cíceru1
cibuľa2
strúčiky cesnakupetržlenová vňať
2
polievkové lyžice olivového oleja1
čajová lyžička semienok koriandra1
čajová lyžička fenikla1
čajová lyžička rímskej rasce1/2
čajovej lyžičky korenia sumah1
čajová lyžička mletej papriky1
čajová lyžička prášku do pečivakorenie
soľ
sezamové semienka
olej na vyprážanie
1
polievková lyžica celého čierneho korenia1
čajová lyžička mletej rímskej rasce1
čajová lyžička kajenského korenia2
sladké papriky1
polievková lyžica paradajkovej pasty1
čajová lyžička trstinového cukru1
strúčik cesnaku2
chilli papričkyhrsť čerstvého koriandra
6
polievkových lyžíc olivového olejacitrón
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Cícer nasypeme do misky so studenou vodou, prikryjeme a necháme máčať asi 12 hodín. Cibuľu nakrájame na kocky, podusíme ju na malom množstve olivového oleja a odložíme nabok.
Krok 2
Na panvici zohrejeme semienka fenikla a koriandra, aby sa uvoľnila ich aróma. Potom ich vložíme do mažiara, pridáme soľ a rozdrvíme.
Krok 3
Cícer necháme oschnúť a spolu s korením ho rozmixujeme na pyré. Pridáme cibuľu, prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
Krok 4
Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja. Formičkou na zmrzlinu vytvarujeme z cícerovej zmesi guľky a obalíme ich v sezame. Smažíme dozlatista, po vybratí z oleja necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Krok 5
Korenie a rascu zľahka orestujeme, rozdrvíme v mažiari a pridáme kajenské korenie.
Krok 6
Sladké papriky opečieme na panvici, následne olúpeme šupku a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Cesnak nasekáme nadrobno. Čili papričky pozdĺžne rozkrojíme, odstránime semienka a nasekáme.
Krok 7
Všetko vložíme do mažiara s trochou soli, cukru a paradajkovej pasty. Zmes miešame, kým nezíska krémovú konzistenciu.
Krok 8
Na záver harrisu dochutíme citrónovou šťavou a čerstvým koriandrom.