Cuketový tartar s tvarohovou knedličkou a listovým šalátom

Cuketový tartar s tvarohovou knedličkou a listovým šalátom

Čas prípravy
:
2 h 40 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
400g
Cuketa zelená
150g
Olej olivový extra panenský
15g
Oriešky píniové
70g
Bazalka čerstvá
20g
Cesnak čerstvý
50g
Syr Grana Padano strúhaný
10g
Soľ kamenná
600g
Cuketa zelená
100g
Cibuľa červená
30g
Petržlen listový
1g
Soľ kamenná
50g
Oleje olivového extra panenského
500g
Tvaroh tučný
150g
Kyslá smotana 14 %
250g
Smotana 33 %
15g
Soľ kamenná
150g
Frisée bielené
20g
Petržlen listový
10g
Listy repy červenej
30g
Cibuľa červená
15g
Žerucha
50g
Olej olivový extra panenský

Postup prípravy

Príprava cukety (cca 2 hodiny):
Umytú cuketu nakrájame na plátky cca 5 mm hrubé, opečieme ich na suchej panvici dozlata a namarinujeme ju do pesta.
Príprava pesta (cca 8 minút):
Píniové oriešky rozprestrieme na gastronádobu s pečiacim papierom a pečieme na 175 °C cca 7 minút. Do sekacieho stroja (mixér) vložíme umyté, odstredené lístky bazalky, olúpané strúčiky cesnaku, nastrúhaný parmezán, opražené píniové oriešky, olivový olej a všetko rozotrieme na jemnú pastu, ktorú mierne ochutíme soľou.
Príprava knedličky (cca 5 minút):
Do misy vložíme tučný tvaroh (najlepšie kocku – má najmenej vody), kyslú smotanu, smotanu, soľ a všetko vymiešame do hladkej konzistencie (suroviny musia mať rovnakú teplotu, inak sa pomazánka zrazí).
Príprava tartaru (cca 20 minút):
Umytú cuketu, olúpanú červenú cibuľu a lístky petržlenu nakrájame na malé kocôčky cca 4 mm veľké. Vložíme do misy, ochutíme soľou, olivovým olejom a môžeme servírovať.
Príprava šalátika (cca 5 minút):
Do misky preložíme umytý šalát frisée bielené, natrháme na vetvičky, olúpanú červenú cibuľu nakrájame na lodičky, pridáme čerstvé výhonky žeruchy a lístky červenej repy. Pri servírovaní pokvapkáme olivovým olejom.
Servírovánie:
Steny okrúhleho tvorítka vyložíme plátkom namarinovanej cukety a následne doňho preložíme ochutený tartar. Opatrne ostránime tvorítko, na tartar preložíme vytvarovanú tvarohovú knedličku a na pravú stranu servírujeme ochutený šalátik. Pokrm dekorujeme kvapkami oleja z pesta.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich