Čierny koreň s cibuľovo-slaninovým chutney a kávou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
slanina300g
cibuľa200g
jablčný ocot200g
hnedý cukor200ml
káva espresso50g
kikkoman400g
čierny koreň500ml
kurací vývar30g
maslo10g
ligurček100g
čierny koreň400ml
olej na vyprážaniesoľ
40g
kávové zrná10g
jalovec80g
perlové cibuľkykôpor
Postup prípravy
Cibuľovo-slaninové chutney:
1. Slaninu nakrájame na jemné kocočky a orestujeme v hrnci.
2. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na tuku zo slaniny. Pridáme späť slaninu. Zalejeme jablčným cider octom. Pridáme hnedý cukor a kávu (espresso).
3. Pomaly varíme, pridáme Kikkoman sójovú omáčku a zredukujeme na glaze. Varíme cca 1 hod.
2. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na tuku zo slaniny. Pridáme späť slaninu. Zalejeme jablčným cider octom. Pridáme hnedý cukor a kávu (espresso).
3. Pomaly varíme, pridáme Kikkoman sójovú omáčku a zredukujeme na glaze. Varíme cca 1 hod.
Čierny koreň:
1. Čierny koreň očistíme a varíme v kuracom vývare cca 20 minút na skus.
2. Po uvarení nakrájame na cca 1 cm veľké valčeky a orestujeme na masle. Osolíme a pridáme najemno nakrájaný ligurček.
2. Po uvarení nakrájame na cca 1 cm veľké valčeky a orestujeme na masle. Osolíme a pridáme najemno nakrájaný ligurček.
Chipsy z čierneho koreňa:
2 ks čierneho koreňa nastrúhame na jemné plátky a osmažíme v rastlinnom oleji na chipsy. Po vytiahnutí osolíme.
Kávovo-jalovcový prach:
Kávové zrná a jalovec rozdrvíme na prach.
Servírovanie:
Na vybraný tanier dáme cibuľovo-slaninové chutney, čierny koreň, chipsy z čierneho koreňa, dozdobíme kôprom a perlovými cibuľkami. Posypeme kávovo-jalovcovým prachom.