Čierny koreň s cibuľovo-slaninovým chutney a kávou

Čierny koreň s cibuľovo-slaninovým chutney a kávou
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
300g
slanina
300g
cibuľa
200g
jablčný ocot
200g
hnedý cukor
200ml
káva espresso
50g
kikkoman
400g
čierny koreň
500ml
kurací vývar
30g
maslo
10g
ligurček
100g
čierny koreň
400ml
olej na vyprážanie
soľ
40g
kávové zrná
10g
jalovec
80g
perlové cibuľky
kôpor

Postup prípravy

Cibuľovo-slaninové chutney:
1. Slaninu nakrájame na jemné kocočky a orestujeme v hrnci.
2. Cibuľu nakrájame najemno a orestujeme na tuku zo slaniny. Pridáme späť slaninu. Zalejeme jablčným cider octom. Pridáme hnedý cukor a kávu (espresso).
3. Pomaly varíme, pridáme Kikkoman sójovú omáčku a zredukujeme na glaze. Varíme cca 1 hod.
Čierny koreň:
1. Čierny koreň očistíme a varíme v kuracom vývare cca 20 minút na skus.
2. Po uvarení nakrájame na cca 1 cm veľké valčeky a orestujeme na masle. Osolíme a pridáme najemno nakrájaný ligurček.
Chipsy z čierneho koreňa:
2 ks čierneho koreňa nastrúhame na jemné plátky a osmažíme v rastlinnom oleji na chipsy. Po vytiahnutí osolíme.
Kávovo-jalovcový prach:
Kávové zrná a jalovec rozdrvíme na prach.
Servírovanie:
Na vybraný tanier dáme cibuľovo-slaninové chutney, čierny koreň, chipsy z čierneho koreňa, dozdobíme kôprom a perlovými cibuľkami. Posypeme kávovo-jalovcovým prachom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich