Bruschetta s grilovaným hovädzím steakom, guacamole, restovanými hubami a mikrošalátom

Čas prípravy35 min
NáročnosťStredná
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
METRO Chef Flank steak  IRL (alebo flap IRL)
40ml
METRO Chef Olivový olej extra virgin 
20g
Soľ morská Fleur de sel alebo Maldon
250g
METRO Chef Guacamole (mild alebo spicy) 
Restované huby:
80g
METRO Chef šalotka alebo cibuľa červená
150g
METRO Chef šampiňóny biele a hnedé
150g
Shimeji huby biele a hnedé
15g
METRO Chef cesnak červený lúpaný chladený
Soľ Maldon alebo Fleur de Sel
čerstvo namleté čierne korenie
40ml
METRO Premium Balsamico ocot 65 %
1ks
citrón na šťavu
50g
ARO Maslo 82% chladené
METRO Chef Bruschetta bread 
125g
čerstvé listy (METRO Chef petržlenová vňať, METRO Chef Rukola čerstvá alebo mikrobylinky)

Postup prípravy

Krok 1
Mäso odbalíme, opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Mäso (steaky) necháme na tanieri pár minút tzv. „vydýchať“ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu. 
Krok 2
Huby (šampiňóny a Shimeji) podľa potreby očistíme a nakrájame na stredne veľké kusy. Šalotku a cesnak nakrájame najemno. Na dobre rozpálenej panvici s troškou oleja restujeme sprudka najskôr huby, až začnú karamelizovať (nesmú nám pustiť vodu) a potom pridáme nakrájanú šalotku a cesnak. Ešte krátko restujeme.
Krok 3
Odstavíme a dochutíme balzamikovým octom, citrónovou šťavou, soľou a korením.
Krok 4
Steakové mäso grilujeme na dobre rozohriatom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium).
Krok 5
Necháme odpočívať cca 10 minút na teplom mieste alebo pod alobalom. Následne ich ochutíme (olivový olej, soľ a korenie).
Krok 6
Bruschettu pokvapkáme olivovým olejom (alebo potrieme maslom) a opečieme na grile z oboch strán do chrumkava.
Krok 7
Mikrobylinky, šalát a listy natrháme a ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a osolíme - okoreníme podľa potreby.
Krok 8
Opečenú bruschettu potrieme hrubšou vrstvou guacamole, položíme ochutený na plátky nakrájaný grilovaný steak, restované šampiňóny s balzamikom a restovanou cibuľou a nakoniec mikro-šalát z byliniek a čerstvých listov šalátov podľa chuti. Bruschettu rozkrájame na menšie porcie a ihneď podávame.
Ďalšie recepty s predjedlami
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich