Baklažánová pena s cuketovými špízmi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2
baklažány1
sladká červená paprika1
chilli paprička nakrájaná na krúžkyzväzok bazalky nakrájanej na prúžky
2
nasekané strúčky cesnaku4
vetvičky tymianu1
citrón1
cuketaolivový olej
soľ, čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovicu, pravidelnými rezmi vytvoríme na dužine mriežku a následne ich 30 minút marinujeme v zmesi čili, cesnaku, tymianu a trochy olivového oleja.
Krok 2
Marinované baklažány pečieme asi 20 minút na grile šupkou nahor. Krátko opečieme taktiež citrón rozkrojený na polovice.
Krok 3
Plátky cukety a sladkej papriky grilujeme dozlatista. Dochutíme ich olivovým olejom a soľou a striedavo napicháme na špízové ihly.
Krok 4
Lyžicou vydlabeme baklažánovú dužinu a nasekáme ju na jemné kocôčky. Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme trochou citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a čierneho korenia. Podávame so špízmi.