Baklažánová pena s cuketovými špízmi

Baklažánová pena s cuketovými špízmi
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2
baklažány
1
sladká červená paprika
1
chilli paprička nakrájaná na krúžky
zväzok bazalky nakrájanej na prúžky
2
nasekané strúčky cesnaku
4
vetvičky tymianu
1
citrón
1
cuketa
olivový olej
soľ, čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovicu, pravidelnými rezmi vytvoríme na dužine mriežku a následne ich 30 minút marinujeme v zmesi čili, cesnaku, tymianu a trochy olivového oleja.
Krok 2
Marinované baklažány pečieme asi 20 minút na grile šupkou nahor. Krátko opečieme taktiež citrón rozkrojený na polovice.
Krok 3
Plátky cukety a sladkej papriky grilujeme dozlatista. Dochutíme ich olivovým olejom a soľou a striedavo napicháme na špízové ihly.
Krok 4
Lyžicou vydlabeme baklažánovú dužinu a nasekáme ju na jemné kocôčky. Pridáme nasekanú bazalku a dochutíme trochou citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a čierneho korenia. Podávame so špízmi.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s predjedlami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich