Zemiaková polievka s hubami

Zemiaková polievka s hubami

Čas prípravy
:
45 min
Obtiažnost
:
Veľmi ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
hovädzí vývar, vlastná výroba
130g
cibuľa žltá
100g
maslo 82 %
100g
múka hladká
900g
zemiaky (varný typ B)
100g
mrkva
100g
zeler buľva
100g
petržlen koreň
100g
kel čerstvý
10g
huby sušené
30g
cesnak český
1g
rasca mletá
1g
korenie čierne mleté
10g
majorán čerstvý
10g
petržlen listový
soľ kamenná

Postup prípravy

Príprava polievky (asi 45 minút):
1. Olúpanú cibuľu nakrájame najemno a orestujeme ju na masle dosklovita.
2. Potom prisypeme hladkú múku, znížime príkon tepla a pomaly restujeme do zlatistej farby.
3. Takto orestovanú zápražku zalejeme vývarom, rozšľaháme metlou, ochutíme soľou, rascou, mletým čiernym korením a varíme asi 20 minút.
4. Počas varu do polievky pridáme olúpané, na hrubšie kusy nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu.
5. Sušené huby krátko namočíme do horúcej vody a pridáme aj s ňou do polievky.
6. Polievku varíme do úplného zmäknutia pridaných surovín.
7. V závere polievku dochutíme nastrúhaným čerstvým cesnakom a nakrájanými lístkami čerstvého majoránu.
8. Listy kelu nakrájame na štvorce, ktoré sparíme v horúcej vode a následne vložíme do polievky.
Servírovanie:
Do nahriateho hlbokého taniera nalejeme polievku, doplníme ju nakrájaným listovým petržlenom.
Tipy šéfkuchára:
1. Zemiaková polievka ja naša národná polievka, preto má vkaždom regióne trochu inú podobu.
2. Zemiaková polievka je vždy veľmi dýta, preto sa často podobá ako desiatová. 
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad