Vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Vietnamská polievka Pho s ryžovými rezancami a kuracím mäsom

Čas prípravy
:
30 min
Obtiažnost
:
Ľahká
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2000g
kurací vývar, vlastná výroba
30g
zázvor čerstvý
1
badyán celý
1g
škorica celá
10g
chilli čerstvé
500g
ryžové rezance stredne široké
1500g
kuracie prsia chladené
30g
koriander čerstvý
200g
cibuľka lahôdková
50g
rybia omáčka
10g
chilli čerstvé
20g
mäta čertsvá
150g
mungo klíčky dlhé
150g
limetky
20g
cukor trstinový

Postup prípravy

Príprava rezancov (cca 5 minút):
1. Ryžové rezance vložíme do horúcej vody a necháme ich asi 10 minút namočené. Rezance sú stredne mäkké.
2. Následne ich vyberieme a teplé vložíme do misky, v ktorej servírujeme polievku a zalejeme ich horúcim ochuteným kuracím vývarom.
Príprava kuracieho vývaru a mäsa (cca 180 minút):
1. Očistený čerstvý zázvor pozdĺžne rozkrojíme a s korením opečieme na panvici dohneda.
2. Potom všetko vložíme do vývaru a ťaháme asi 3 hodiny.
3. Následne vývar precedíme. Kuracie prsia vložíme do vriaceho kuracieho vývaru a necháme ho ťahať asi 10 minút.
4. Potom kuracie mäso vidličkou roztrháme na väčšie kusy a vložíme ich do misky s rezancami.
5. Polievku doplníme čerstvými mungo klíčkami, na plátky nakrájaným chilli, na jemné rezančeky nakrájanou lahôdkovou cibuľkou, čerstvým koriandrom a mätou.
6. Nakoniec do misky vložíme plátok limetky.
Dohotovenie vývaru (cca 5 minút):
1. Horúci kurací vývar pred servírovaním ochutíme rybiou omáčkou, trstinovým cukrom a šťavou z limetky.
2. Potom ho servírujeme.
Tip šéfkuchára:
Táto polievka má mnoho variantov. Na jej prípravu môžeme použiť aj silný hovädzí vývar zo špikových kostí, ktorý doplníme hovädzím mäsom a ochutíme badyánom, škoricou, kardamónom. Polievku servírujeme aj s krevetami, vongolami alebo s hubami shi-take a lahôdkovou cibuľkou. Tiež rezance môžeme použiť bezvaječné pšeničné alebo ramen rezance, ktoré pripravujeme rovnakým spôsobom ako rezance ryžové. Na doplnenie môžeme použiť aj vietnamskú bazalku, mexický koriander, perilu alebo bambusové výhonky. Na ochutenie vývaru môžeme použiť aj vietnamskú pálivú chilli omáčkou alebo omáčku Kikkoman.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad