Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1kg
topinambúr200g
šalotky1,5l
mlieka5g
maslakorenie
muškátový orech
soľ
muškátového orieška
hľuzovka
hľuzovkový olej
2
jarabíc1
mrkvy1
petržlen1
šalotka1l
kačacej mastiestragón
tymian
korenie
soľ
Postup prípravy
1. Očistené a nakrájané topinambury so šalotkou podusíme na masle 10 minút, zalejeme mliekom a varíme domäkka.
2. Potom zmes rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a hľuzovkovým olejom.
3. Navrch dáme opečené plátky gaštanu, nastrúhanú hľuzovku a terinu z jarabice.
2. Potom zmes rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a hľuzovkovým olejom.
3. Navrch dáme opečené plátky gaštanu, nastrúhanú hľuzovku a terinu z jarabice.
Príprava teriny z jarabice:
1. Jarabice prekrojíme a položíme na plech s mrkvou, petržlenom, šalotkou a tymianom.
2. Zalejeme kačacou masťou a konfitujeme 5 hodín na 85 °C.
3. Potom mäso oberieme, pridáme nasekaný estragón a lyžicu kačacej masti.
4. Dochutíme soľou a korením, zarolujeme do fólie a necháme vychladnúť.
2. Zalejeme kačacou masťou a konfitujeme 5 hodín na 85 °C.
3. Potom mäso oberieme, pridáme nasekaný estragón a lyžicu kačacej masti.
4. Dochutíme soľou a korením, zarolujeme do fólie a necháme vychladnúť.