Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka

Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka
Čas prípravy
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1kg
topinambúr
200g
šalotky
1,5l
mlieka
5g
masla
korenie
muškátový orech
soľ
muškátového orieška
hľuzovka
hľuzovkový olej
2
jarabíc
1
mrkvy
1
petržlen
1
šalotka
1l
kačacej masti
estragón
tymian
korenie
soľ

Postup prípravy

1. Očistené a nakrájané topinambury so šalotkou podusíme na masle 10 minút, zalejeme mliekom a varíme domäkka.
2. Potom zmes rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a hľuzovkovým olejom.
3. Navrch dáme opečené plátky gaštanu, nastrúhanú hľuzovku a terinu z jarabice.
Príprava teriny z jarabice:
1. Jarabice prekrojíme a položíme na plech s mrkvou, petržlenom, šalotkou a tymianom.
2. Zalejeme kačacou masťou a konfitujeme 5 hodín na 85 °C.
3. Potom mäso oberieme, pridáme nasekaný estragón a lyžicu kačacej masti.
4. Dochutíme soľou a korením, zarolujeme do fólie a necháme vychladnúť.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich