Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka

Topinambura, jarabica, gaštan, hľuzovka
Čas prípravy
ObťažnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1kg
topinambúr
200g
šalotky
1,5l
mlieka
5g
masla
korenie
muškátový orech
soľ
muškátového orieška
hľuzovka
hľuzovkový olej
2
jarabíc
1
mrkvy
1
petržlen
1
šalotka
1l
kačacej masti
estragón
tymian
korenie
soľ

Postup prípravy

1. Očistené a nakrájané topinambury so šalotkou podusíme na masle 10 minút, zalejeme mliekom a varíme domäkka.
2. Potom zmes rozmixujeme a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a hľuzovkovým olejom.
3. Navrch dáme opečené plátky gaštanu, nastrúhanú hľuzovku a terinu z jarabice.
Príprava teriny z jarabice:
1. Jarabice prekrojíme a položíme na plech s mrkvou, petržlenom, šalotkou a tymianom.
2. Zalejeme kačacou masťou a konfitujeme 5 hodín na 85 °C.
3. Potom mäso oberieme, pridáme nasekaný estragón a lyžicu kačacej masti.
4. Dochutíme soľou a korením, zarolujeme do fólie a necháme vychladnúť.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad
Ďalšie recepty na polievky
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich