Tekvicová polievka

Tekvicová polievka

Čas prípravy
:
1 hod
Obtiažnost
:
Stredná
Počet porcií
:
10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
tekvice Hokkaido
800ml
zeleninového vývaru
250g
zemiakov (varný typ C)
230g
šalotky
200g
masla
100ml
extra panenského olivového oleja
120g
póru
50g
trstinového cukru
50g
tekvicových semienok
30ml
tekvicového oleja
20g
čerstvého tymianu
20g
cesnaku
5g
čerstvej čili papričky
1g
bobkový list
10g
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Olúpanú tekvicu bez semienok, šalotku, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom.
Krok 2
Všetko premiestnime do pekáča, zľahka podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v rúre na 180 °C úplne domäkka.
Krok 3
Pripravený základ na polievku potom rozmixujeme v mixéri dohladka. Potom zmes vložíme do hrnca a vlejeme doň zeleninový vývar. Ochutíme cukrom, soľou a krátko povaríme.
Krok 4
Tekvicové semienka rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 170 °C asi 7 minút.
Krok 5
Pred servírovaním polievku ohrejeme a vymixujeme spolu s vychladenými kocôčkami masla, ktoré ju zjemnia. Polievku už ďalej nevaríme a ihneď podávame.
Krok 6
Polievku servírujeme posypanú opraženými tekvicovými semienkami a pokvapkanú tekvicovým olejom.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad