Studená jahodová polievka

Studená jahodová polievka
Čas prípravy45 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
jahôd na polievku
200g
plnotučného jogurtu
100ml
červeného portského vína
50g
cukru (podľa chuti jahôd)
2
polievkové lyžice ovsených vločiek
1
polievková lyžica medu
1
čajová lyžička trstinového cukru
8
väčších jahôd (do vína)
štipka škorice

Postup prípravy

Krok 1
Jahody na polievku očistíme od lístkov, umyjeme, rozmixujeme a pridáme cukor podľa chuti.
Krok 2
Jogurt s medom zmiešame, dáme do zmrzlinovača a vymiešame zmrzlinu.
Krok 3
Väčšie jahody očistíme, nakrájame na štvrtiny a pridáme k nim dohusta zredukované portské víno.
Krok 4
Ovsené vločky upečieme s hnedým cukrom a škoricou dozlatista.
Krok 5
Studené müsli potom položíme do stredu taniera, na ne dáme kopček zmrzliny a okolo poukladáme jahody v portskom víne. Na záver na tanier nalejeme vychladenú jahodovú polievku.
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich