Studená jahodová polievka
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
jahôd na polievku200g
plnotučného jogurtu100ml
červeného portského vína50g
cukru (podľa chuti jahôd)2
polievkové lyžice ovsených vločiek1
polievková lyžica medu1
čajová lyžička trstinového cukru8
väčších jahôd (do vína)štipka škorice
Postup prípravy
Krok 1
Jahody na polievku očistíme od lístkov, umyjeme, rozmixujeme a pridáme cukor podľa chuti.
Krok 2
Jogurt s medom zmiešame, dáme do zmrzlinovača a vymiešame zmrzlinu.
Krok 3
Väčšie jahody očistíme, nakrájame na štvrtiny a pridáme k nim dohusta zredukované portské víno.
Krok 4
Ovsené vločky upečieme s hnedým cukrom a škoricou dozlatista.
Krok 5
Studené müsli potom položíme do stredu taniera, na ne dáme kopček zmrzliny a okolo poukladáme jahody v portskom víne. Na záver na tanier nalejeme vychladenú jahodovú polievku.