Špargľová polievka

Špargľová polievka
Čas prípravy30 min
NáročnosťVeľmi ľahká
Počet porcií5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
650g
bielej špargle
150g
zelenej špargle
110g
šalotky
60g
masla
200g
zemiakov
1000ml
zeleninového vývaru
100ml
smotany
1
údená lososová fileta
zväzok kôpru
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Po olúpaní odkrojíme zo špargle drevnaté konce a spolu so šupkami ich použijeme na prípravu vývaru.
Krok 2
Šalotku nakrájanú na drobné kocôčky orestujeme vo väčšom hrnci na masle (časť si necháme na zjemnenie hotovej polievky) a vsypeme zemiaky.
Krok 3
Bielu špargľu nakrájame na kocôčky a pridáme k zemiakom. Všetko orestujeme, zalejeme väčšou časťou vývaru a varíme domäkka.
Krok 4
Zelenú špargľu určenú na vloženie do polievky uvaríme v inom hrnci na zhryz. Kúsky zemiakov a špargle osolíme, rozmixujeme, podľa potreby nariedime trochou vývaru, zjemníme zvyšným maslom a smotanou, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Pred podávaním polievku napeníme mixérom.
Tipy:
1. Pri varení špargle pridajte do vody okrem soli trochu cukru, koliesko citróna a kúsok masla – podčiarknete tým jej chuť.
2. Varená špargľa by nikdy nemala byť úplne mäkká, pripravujte ju vždy „na zhryz“.
3. Špargľu určenú na neskoršie spracovanie po uvarení čo najrýchlejšie schlaďte v studenej vode – uchová si chrumkavosť a farbu.
4. Hlavičky špargle majú najjemnejšiu chuť a dobre vyzerajú, používajú sa preto do šalátov a taktiež ako vložka do polievok a krémov.
5. Šupky a odrezky nevyhadzujte, jedinečne sa hodia na prípravu zeleninových vývarov, rovnako ako voda, v ktorej sa špargľa varila.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich