Špargľová polievka

Špargľová polievka

Čas prípravy
:
30 min
Obtiažnost
:
Veľmi ľahká
Počet porcií
:
5

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
650g
bielej špargle
150g
zelenej špargle
110g
šalotky
60g
masla
200g
zemiakov
1000ml
zeleninového vývaru
100ml
smotany
1
údená lososová fileta
zväzok kôpru
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Po olúpaní odkrojíme zo špargle drevnaté konce a spolu so šupkami ich použijeme na prípravu vývaru.
Krok 2
Šalotku nakrájanú na drobné kocôčky orestujeme vo väčšom hrnci na masle (časť si necháme na zjemnenie hotovej polievky) a vsypeme zemiaky.
Krok 3
Bielu špargľu nakrájame na kocôčky a pridáme k zemiakom. Všetko orestujeme, zalejeme väčšou časťou vývaru a varíme domäkka.
Krok 4
Zelenú špargľu určenú na vloženie do polievky uvaríme v inom hrnci na zhryz. Kúsky zemiakov a špargle osolíme, rozmixujeme, podľa potreby nariedime trochou vývaru, zjemníme zvyšným maslom a smotanou, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Pred podávaním polievku napeníme mixérom.
Tipy:
1. Pri varení špargle pridajte do vody okrem soli trochu cukru, koliesko citróna a kúsok masla – podčiarknete tým jej chuť.
2. Varená špargľa by nikdy nemala byť úplne mäkká, pripravujte ju vždy „na zhryz“.
3. Špargľu určenú na neskoršie spracovanie po uvarení čo najrýchlejšie schlaďte v studenej vode – uchová si chrumkavosť a farbu.
4. Hlavičky špargle majú najjemnejšiu chuť a dobre vyzerajú, používajú sa preto do šalátov a taktiež ako vložka do polievok a krémov.
5. Šupky a odrezky nevyhadzujte, jedinečne sa hodia na prípravu zeleninových vývarov, rovnako ako voda, v ktorej sa špargľa varila.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte saMETRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste sena odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad