Polievka zo zelenej šošovice s karí a morčacím mäsom

Polievka zo zelenej šošovice s karí a morčacím mäsom
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
380g
zelenej šošovice
400ml
mlieka
300g
mrkvy
200g
zemiakov
170g
vykostených morčacích pŕs bez kože
100g
cibule
20g
soli
15ml
olivového oleja
5g
karí korenia
5g
mletej rímskej rasce
2
stonky stonkového zeleru
mleté čierne korenie
1500ml
vody

Postup prípravy

Krok 1
Šošovku zalejeme jedným litrom vody a varíme na miernom plameni približne 30 minút, kým sa voda nevstrebe a šošovka nezmäkne.
Krok 2
V druhom hrnci rozohrejeme olej a dozlatista na ňom opražíme morčacie prsia nakrájané na menšie kúsky. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakej nádobe krátko orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a na kocôčky nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler.
Krok 4
Zeleninu ochutíme karí a rímskou rascou, zalejeme mliekom a ½ l vody a uvaríme domäkka. Potom pridáme morčacie mäso, varenú šošovicu a na miernom plameni všetko prevaríme zhruba 5 minút.
Poznámka:
Zelená šošovica je bohatá na železo a vlákninu a je významným zdrojom energie. Pred varením sa nemusí namáčať a zároveň si po uvarení drží svoj tvar.
Salad
Ďalšie recepty na polievky

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich