Polievka zo zelenej šošovice s karí a morčacím mäsom

Polievka zo zelenej šošovice s karí a morčacím mäsom
Čas prípravy1 hod
ObťažnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
380g
zelenej šošovice
400ml
mlieka
300g
mrkvy
200g
zemiakov
170g
vykostených morčacích pŕs bez kože
100g
cibule
20g
soli
15ml
olivového oleja
5g
karí korenia
5g
mletej rímskej rasce
2
stonky stonkového zeleru
mleté čierne korenie
1500ml
vody

Postup prípravy

Krok 1
Šošovku zalejeme jedným litrom vody a varíme na miernom plameni približne 30 minút, kým sa voda nevstrebe a šošovka nezmäkne.
Krok 2
V druhom hrnci rozohrejeme olej a dozlatista na ňom opražíme morčacie prsia nakrájané na menšie kúsky. Potom mäso vyberieme a odložíme bokom.
Krok 3
V rovnakej nádobe krátko orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a na kocôčky nakrájané zemiaky, mrkvu a zeler.
Krok 4
Zeleninu ochutíme karí a rímskou rascou, zalejeme mliekom a ½ l vody a uvaríme domäkka. Potom pridáme morčacie mäso, varenú šošovicu a na miernom plameni všetko prevaríme zhruba 5 minút.
Poznámka:
Zelená šošovica je bohatá na železo a vlákninu a je významným zdrojom energie. Pred varením sa nemusí namáčať a zároveň si po uvarení drží svoj tvar.
Pre vás
ZÁKAZNÍCI
Staňte sa METRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte sa zákazníkom METRO a užívajte si všetky výhody  
Získať  METRO kartu
Metro karta
NEWSLETTER
prihláste se na odber noviniek
zistite viac o exkluzívnych novinkách  
Chcem odoberať newsletter
Newslettter
Salad
Ďalšie recepty na polievky
Objavte ich
Všetky naše recepty
Objavte ich
Všetky položky v sortimente
Objavte ich