Polievka z pečených paprik
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
6
červených a žltých paprík2
šalotky1
strúčik cesanku1000ml
zeleninového vývaru2
vetvičky rozmarínu2
vetvičky tymianu1
čajová lyžička mletej sladkej paprikyštipka cukru
čierne korenie
olivový olej
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Papriky umyjeme, vysušíme a položíme na horúci gril.
Krok 2
Opekáme zo všetkých strán, kým nie je dužina mäkká a šupka takmer čierna.
Krok 3
Medzitým olúpeme šalotky a cesnak a oboje nadrobno nasekáme.
Krok 4
Šalotku, cesnak a bylinky nakrájame, pridáme do vývaru a vo vhodnej nádobe ho umiestnime na rošt, aby sa pozvoľna zohrial.
Krok 5
Opečené papriky zbavíme tmavej šupky pomocou malého noža.
Krok 6
Potom ich opatrne rozpolíme a lyžicou odstránime vnútorné rebrá a semená.
Krok 7
Dužinu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.
Krok 8
Polievku ochutíme mletou paprikou, soľou a korením a necháme ju znova zohriať.
Krok 9
Pri podávaní ju na tanieri jemne pokvapkáme olivovým olejom.