Polievka z červenej repy s údeným halibutom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
varenej červenej repy500ml
šťavy z červenej repy750g
kuracieho vývaru125ml
bieleho vína200g
cibule1
strúčik mladého cesnaku2 lyžice oleja250g
crème fraîche300g
údeného halibuta25ml
malinového octu1/2
vetvičky kôpru1/2
citrónasmotana
chilli
bobkový list
biele korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu a cesnak nasekáme na kocôčky a zľahka ich opražíme na malom množstve oleja. Podlejeme bielym vínom, prisypeme korenie a necháme prehriať.
Krok 2
Pridáme nahrubo nakrájanú červenú repu, repnú šťavu a kurací vývar.
Krok 3
Prehrejeme, ochutíme malinovým octom, čili a jemne nasekaným kôprom a potom všetko rozmixujeme na jemné pyré. Vmiešame crème fraîche a nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou.
Krok 4
Polievku nalejeme do tanierov, vložíme kúsok údeného halibuta a posypeme kúskami kôpru.
Krok 5
Na záver polievku zjemníme a dozdobíme smotanou.